Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
De vreme ce anul asta am batut recordul la dulceata, am zis sa incerc si ceva mai putin clasic : cum ar fi aceasta
dulceata de dovlecei, fenomenala de altfel! Daca o faceti si
ajungeti sa va serviti prietenii, nu vor ghici nicidecum despre ce e
vorba.
Dulceata de dovlecei |
Ingrediente:
– 1, 500 kg dovlecei taiati cubulete
– 1 kg. zahar
– 300 ml. apa
– zeama de la o lamaie mica
– 1/2 baton de vanilie
– 1 kg. zahar
– 300 ml. apa
– zeama de la o lamaie mica
– 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare:
Se curata dovleceii de coaja si se seminte, se taie cubulete si se pun in apa clocotita, cat sa le acopere bine. Se lasa la fiert cca. 5 minute. Se scurg intr-o strecuratoare.
Se umple din nou oala cu apa si se lasa pana cand da in clocot. Se pun din nou la fiert cubuletele de dovlecel in apa clocotita timp de 5 minute. Se strecoara iar si se tec sub un jet de apa rece; se lasa apoi in strecuratoare sa se scurga.
Se fierbe zaharul cu apa timp de aprox. 25 de minute, la foc mic - daca focul e mare, exista riscul ca spuma sa erupa pana cand vedeti ca siropul s-a „legat”. Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.
Se adauga apoi dovleceii si batonul de vanilie. In lipsa lui, puteti adauga 3, 4 pliculete de vanilie, dar atunci va trebui sa mai reduceti din cantitatea totala de zahar.
Se lasa dulceata sa fiarba la foc mic inca vreo 15-20 de minute, dupa care se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa dea in clocot si se da cratita deoparte.
Se pune dulceata calduta in borcane care se inchid ermetic si se depoziteaza in camara.
Se curata dovleceii de coaja si se seminte, se taie cubulete si se pun in apa clocotita, cat sa le acopere bine. Se lasa la fiert cca. 5 minute. Se scurg intr-o strecuratoare.
Se umple din nou oala cu apa si se lasa pana cand da in clocot. Se pun din nou la fiert cubuletele de dovlecel in apa clocotita timp de 5 minute. Se strecoara iar si se tec sub un jet de apa rece; se lasa apoi in strecuratoare sa se scurga.
Se fierbe zaharul cu apa timp de aprox. 25 de minute, la foc mic - daca focul e mare, exista riscul ca spuma sa erupa pana cand vedeti ca siropul s-a „legat”. Se ia spuma ori de cate ori este nevoie.
Se adauga apoi dovleceii si batonul de vanilie. In lipsa lui, puteti adauga 3, 4 pliculete de vanilie, dar atunci va trebui sa mai reduceti din cantitatea totala de zahar.
Se lasa dulceata sa fiarba la foc mic inca vreo 15-20 de minute, dupa care se adauga zeama de lamaie. Se lasa sa dea in clocot si se da cratita deoparte.
Se pune dulceata calduta in borcane care se inchid ermetic si se depoziteaza in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.