Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Dulceata de rosii poate parea o reteta ciudata la prima vedere, dar daca
ati mai incercat si alte retete de dulceturi de legume cu
siguranta si aceasta va va fi pe plac
Dulceata de rosii |
ingrediente:
2kg de rosii cherry
1 legatura busuioc proaspat tocat marunt
2 batoane scortisoara
2 cepe rosii mari tocate marunt
330g zahar tos
110g zahar brun
1 lingurita de sare
1/2 lingurita coriandru
un varf de lingurita de cumin
25ml otet de cidru de mere
25ml otet balsamic
zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Rosiile se cresteaza in forma de
cruce la capat si se aseaza intr-un vas cu apa care clocoteste. Cand se
vede ca pielea se desprinde de miez, focul se opreste si rosiile se
racesc brusc in apa cu gheata.
Se decojesc, se toaca si se aseaza in oala in care au fiert. Se
adauga si restul ingredientelor si se aduce la punctul de fierbere,
amestecand constant, la foc mediu. Se fierbe intre 2 si 3 ore, pana cand
scade cantitatea de lichid si capata consistenta unui gem. Se amesteca
constant, avand grija sa nu se arda. La final scoateti batoanele de scortisoara.
Se toarna fierbinte in borcanele sterilizate, se inchid bine dupa
care se lasa cate 5 minute cu fundul in sus. Se transfera apoi intre
paturi si se lasa 2 zile.
Se pastreaza in camara ferite de razele soarelui.
Puteti servi dulceata de rosii pe paine, alaturi de lamaie stropit
cu lamaie.
Pastrati
dulceata de rosii la temperatura constanta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.