Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dulceata de fructe cu ciocolata

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Azi va prezint ceva dulce pentru la iarna de-a dreptul delicios. O combinatie reusita intre fructe si ciocolata si in plus o metoda mai sanatoasa as zice eu pentru copiii si adulti. Pentru cei temerari si in cautare de gusturi noi le doresc spor la treaba.
Dulceata de fructe cu ciocolata

Dulceata de fructe cu ciocolata

Ingrediente:
  • -1 kg. de pere
  • -0.300 gr. mere
  • -700 gr. de zahar
  • -zeama si coaja de la o lamaie
  • -zeama si coaja de la o portocala
  • -1 baton de scortisoara
  • -1 baton de vanilie
  • -250 gr. ciocolata neagra

    Mod de preparare:

    Taiem perele si merele spalate in prealabil in cubulete marunte sau felii fine.

    Intr-o cratita punem fructele, adaugam zaharul, zeama si coaja de lamaie, sucul si coaja de portocala, semintele de la pastaia de vanilie si apoi batonul de scotisoara. Amestecam usor.

    Punem cratita pe foc si lasam sa dea in clocot 5 minute dupa care luam de pe foc.

    Adaugam ciocolata si amestecam pana totul se combina bine. Lasam amestecul sa se raceasca si apoi punem cratita acoperita cu o folie alimentara la rece peste noapte.

    A doua zi indepartam folia si punem din nou cratita pe foc. Lasam sa fiarba amestecul la foc mic cam 40-50 de minute amestecand din cand in cand. Facem proba inchegarii si daca dulceata se incheaga bine este gata.

    Dupa acest timp luam dulceata de pe foc o turnam fierbinte in borcane, le inchidem si apoi le punem la sterilizat intr-un vas in care punem apa pana ajunge la gura borcanelor si lasam sa fiarba 30 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert si apoi le depozitam in frigider unde pot sta pana la doua luni.

    Atat a fost:

    S-aveti pofta!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!