Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Azi va prezint ceva dulce pentru la iarna de-a dreptul delicios. O combinatie reusita intre fructe si ciocolata si in plus o metoda mai sanatoasa as zice eu pentru copiii si adulti. Pentru cei temerari si in cautare de gusturi noi le doresc spor la treaba.
Dulceata de fructe cu ciocolata |
Ingrediente:
- -1 kg. de pere
- -0.300 gr. mere
- -700 gr. de zahar
- -zeama si coaja de la o lamaie
- -zeama si coaja de la o portocala
- -1 baton de scortisoara
- -1 baton de vanilie
- -250 gr. ciocolata neagra
Mod de preparare:
Taiem perele si merele spalate in prealabil in cubulete marunte sau felii fine.
Intr-o cratita punem fructele, adaugam zaharul, zeama si coaja de lamaie, sucul si coaja de portocala, semintele de la pastaia de vanilie si apoi batonul de scotisoara. Amestecam usor.
Punem cratita pe foc si lasam sa dea in clocot 5 minute dupa care luam de pe foc.
Adaugam ciocolata si amestecam pana totul se combina bine. Lasam amestecul sa se raceasca si apoi punem cratita acoperita cu o folie alimentara la rece peste noapte.
A doua zi indepartam folia si punem din nou cratita pe foc. Lasam sa fiarba amestecul la foc mic cam 40-50 de minute amestecand din cand in cand. Facem proba inchegarii si daca dulceata se incheaga bine este gata.
Dupa acest timp luam dulceata de pe foc o turnam fierbinte in borcane, le inchidem si apoi le punem la sterilizat intr-un vas in care punem apa pana ajunge la gura borcanelor si lasam sa fiarba 30 de minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert si apoi le depozitam in frigider unde pot sta pana la doua luni.
Atat a fost:
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.