Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Dulceata de
castraveti este o reteta de dulceata inedita, insa extrem de
gustoasa, cu o textura delicata si o aroma proaspata.
Că
suntem în plin sezon și piețele sunt invadate de castraveți vă propun o
dulceață neobișnuită, pe care merită să o încercați și voi!
Dulceata de castraveti cu menta si lamaie |
- Castraveți proaspeți 1000 g,
- Mentă 3-4 fire,
- Zahăr tos 600 g,
- Lămâi 2 bucăți,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Apă cca. 600 ml
MOD DE PREPARARE:
Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe.
Într-o cratiță cu fundul dublu se pun cubulețele de castraveți, zahărul, zahărul vanilinat, menta, coaja și zeama lămâilor.
Se amestecă ușor toate ingredientele până ce se înglobează și se lasă peste noapte sau cel puțin 3 ore la odihnă.
A doua zi se adaugă apa, apoi se pune cratița pe foc, la foc tare până ce începe să fiarbă, amestecându-se continuu, apoi se lasă la fiert la foc la până ce se obține consistența dorită pentru dulceață.
Dulceața obținută se toarnă în borcane mici, sterilizate, se închid ermetic și se lasă la dunst cald într-un vas încăpător, învelite în prosoape groase de bucătărie până a doua zi.
Dulceața se păstrează în loc răcoros, iar după deschiderea borcanului e recomandabil, dacă nu s-a consumat în întregime să se păstreze la frigider.
Spor și poftă bună!
Într-o cratiță cu fundul dublu se pun cubulețele de castraveți, zahărul, zahărul vanilinat, menta, coaja și zeama lămâilor.
Se amestecă ușor toate ingredientele până ce se înglobează și se lasă peste noapte sau cel puțin 3 ore la odihnă.
A doua zi se adaugă apa, apoi se pune cratița pe foc, la foc tare până ce începe să fiarbă, amestecându-se continuu, apoi se lasă la fiert la foc la până ce se obține consistența dorită pentru dulceață.
Dulceața obținută se toarnă în borcane mici, sterilizate, se închid ermetic și se lasă la dunst cald într-un vas încăpător, învelite în prosoape groase de bucătărie până a doua zi.
Dulceața se păstrează în loc răcoros, iar după deschiderea borcanului e recomandabil, dacă nu s-a consumat în întregime să se păstreze la frigider.
Spor și poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.