Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Dulceata de vinete cu miere

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.              Dulceata de vinete cu miere este printre cele mai fine si aromate dulceturi din camara.
Dulceata de vinete cu miere

Dulceata de vinete cu miere

Ingrediente:
un kg de vinete, cat de mici
500 g de miere
100 g de miez de nuca
zeama de la 1 lamaie
un baton de vanilie
800 g de zahar
o lingurita de piper macinat
jumatate de lingurita de ghimbir pudra
jumatate de lingurita de nucsoara
Mod de preparare:
Spala si curata vinetele de frunzulite si de codita. Fa o crestatura sub forma de cruce in varful vinetelor, apoi opareste-le un sfert de ora, in apa clocotita. Scoate-le in strecuratoare, trece-le sub jet de apa rece si lasa-le la scurs. Fa un sirop din 500 ml apa, zahar, zeama da lamaie si vanilie. Cand incepe sa fiarba, pune vinetele si nucile si lasa sa clocoteasca, la foc mic, jumatate de ora. Scutura din cand in cand cratita si rostogoleste vinetele, usor, sa ramana intregi, astfel ca partea de deasupra sa ajunga dedesupt, in sirop.
Opreste focul si lasa vinetele si nucile in sirop, doua zile. A 3-a zi, pune-le din nou pe foc foarte mic. Cand incepe sa clocoteasca, adauga mierea, ghimbirul, nucsoara si piperul.
Lasa sa fiarba inca un sfert de ora, apoi stinge focul si lasa sa se racoreasca putin.
Pune dulceata de vinete in borcane, in picioare, cu partea de la codita in sus. Printre ele, miez de nuca si sa fie acoperite cu sirop. Inchide imediat, iar cand se racesc, pune dulceata de vinete cu miere in camara.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!