Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Dulceata de vinete cu miere este printre cele mai fine si aromate dulceturi din camara.
Dulceata de vinete cu miere |
Ingrediente:
un kg de vinete, cat de mici
500 g de miere
100 g de miez de nuca
zeama de la 1 lamaie
un baton de vanilie
800 g de zahar
o lingurita de piper macinat
jumatate de lingurita de ghimbir pudra
jumatate de lingurita de nucsoara
500 g de miere
100 g de miez de nuca
zeama de la 1 lamaie
un baton de vanilie
800 g de zahar
o lingurita de piper macinat
jumatate de lingurita de ghimbir pudra
jumatate de lingurita de nucsoara
Mod de preparare:
Spala
si curata vinetele de frunzulite si de codita. Fa o crestatura sub
forma de cruce in varful vinetelor, apoi opareste-le un sfert de ora, in
apa clocotita. Scoate-le in strecuratoare, trece-le sub jet de apa rece
si lasa-le la scurs. Fa
un sirop din 500 ml apa, zahar, zeama da lamaie si vanilie. Cand incepe
sa fiarba, pune vinetele si nucile si lasa sa clocoteasca, la foc mic,
jumatate de ora. Scutura din cand in cand cratita si rostogoleste
vinetele, usor, sa ramana intregi, astfel ca partea de deasupra sa
ajunga dedesupt, in sirop.
Opreste focul si lasa vinetele si
nucile in sirop, doua zile. A 3-a zi, pune-le din nou pe foc foarte mic.
Cand incepe sa clocoteasca, adauga mierea, ghimbirul, nucsoara si
piperul.
Lasa sa fiarba inca un sfert de ora, apoi stinge focul si lasa sa se racoreasca putin.
Pune
dulceata de vinete in borcane, in picioare, cu partea de la codita in
sus. Printre ele, miez de nuca si sa fie acoperite cu sirop. Inchide
imediat, iar cand se racesc, pune dulceata de vinete cu miere in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.