Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cand auzim de gogonele, automat ne gandim la muraturi. Dar din gogonele putem prepara si dulceata.
Dulceata de gogonele |
Ingrediente:
- 60 grame gogonele,
- 1kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.
Mod de preparare:
- 1kg zahar,
- 3 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.
Mod de preparare:
Se aleg gogonele lunguiete de marime potrivita, se taie un
capacel la capatul dinspre codita si cu o lopatica mica de lemn se scot
cu atentie toate semintele.
Se spala bine inauntru. Se pun apoi intr-o oara mare cu apa
clocotita in care s-a dizolvat o bucatica de piatra vanata, cat o aluna.
Se lasa sa dea cateva clocote, pana incep sa se inmoaie.
Se scot, se pun cu gura in jos pe o carpa, fara sa se mai spele.
Se pune sa se topeasca zaharul cu 3 pahare de apa, in tingire, pe marginea aragazului.
Se leaga siropul se pun gogonele si zeama de la jumatate de
lamaie si se da tingirea cu totul la o parte un sfert de ora, ca sa lase
gogonele toata zeama.
7
Se pune apoi pe foc bun si se lasa sa fiarba.
Se ia spuma si se incearca daca este legata punand putina zeama pe o farfurioara.
Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute Intr-un vas cu apa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.