Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Un Tort cu ciocolata si afine care se vrea echilibrat prin adaugarea
afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata
cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine.
Tort cu ciocolata si afine |
Ingrediente:
Blat tort de ciocolata
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- o lingurita praf de copt
- 30 ml ulei
- 2 linguri cacao neagra
- un varf cutit sare
Sirop
- 200 ml apa
- 4 linguri zahar
- 50 ml Amaretto
Crema cu ciocolata cu lapte
- 300 g ciocolata cu lapte
- o lingura cacao neagra
- 2 galbenusuri
- 200 ml frisca lichida
- 500 g mascarpone
- o lingurita esenta vanilie
- 2 linguri zahar
Crema de ciocolata alba
- 100 g ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida
- zahar dupa gust
In plus
- afine
Mod de preparare:
Separa
albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit
sare. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana ce cristalele sunt diluate.
Amesteca galbenusurile cu uleiul, apoi pune-le peste albusuri. Adauga
si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si amesteca totul
cu o lingura, de jos in sus, pana la omogenizare.
Tapeteaza o
forma rotunda cu hartie pentru copt, toarna compozitia si
niveleaza. Coace blatul la foc mic, pentru aprox 35 minute, pana trece
testul cu scobitoarea.
Cand s-a racit il tai in trei felii egale.
Crema de ciocolata cu lapte
Pune
intr-un vas frisca si ciocolata rupta bucatele. Amesteca, fara a lasa
sa fiarba, pana la omogenizare, apoi adauga galbenusurile, zaharul,
vanilia si cacaua. Mai amesteca un minut si opreste focul.
Lasa sa se raceasca bine apoi adauga mascarpone si mixeaza pana la omogenizare. Da crema la frigider pentru cel putin 4 ore.
Crema de ciocolata alba
Pune
100 ml frisca lichida intr-un vas pe foc si adu-o la punctul de
fierbere. Opreste focul, pune ciocolata rupta bucatele si amesteca pana
se omogenizeaza totul. Da vasul la rece pentru o ora.
Mixeaza frisca ramasa pana ce capata consistenta.
Scoate
de la rece vasul cu ciocolata alba si mixeaza bine. Cand are
consistenta pufoasa, adauga lingura cu lingura peste frisca batuta si
mixeaza in continuare.
Sirop
Caramelizeaza
zaharul. Toarna apa si “stinge” caramelul. Mai lasa pe foc pana cand se
topeste complet. Adauga 50 ml Amaretto. Lasa la racit.
Asamblare
Taie
blatul in 3 felii egale. Aseaza primul blat pe un platou si monteaza in
jurul lui un inel pentru tort. Insiropeaza usor blatul si intinde un
sfert din crema de ciocolata cu lapte.
Aseaza a doua felie de
blat, insiropeaza si intinde crema alba - opreste o lingura-doua de
crema. Presara afine si apasa-le usor cu o lingura. Aseaza a treia
felie de blat, insiropeaza si intinde din nou crema de ciocolata cu
lapte.
Scoate inelul de tort. Pune in posh crema ramasa - alterneaza culorile, pune cand si cand si din crema alba - si spriteaza
peste tort decorandu-l dupa bunul plac.
Da tortul de ciocolata la rece pentru cateva ore, apoi il poti felia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.