În Grecia este foarte populară un fel de prăjitură cu foi de plăcintă
zdrobite și mult, mult sirop cu lămâie. Plăcinta preparată de mine se
vrea a fi varianta sărată a acelei prăjituri, cu brânză sărată dar și cu
vinete coapte, tocate.
PLACINTA CU VINETE |
Ingrediente:
- 5 foi de plăcintă zdrobit
- 1 - 2 vinete coapte, tocate
- 100 g smântână
- 150 ml lapte
- 2 ouă
- 150 ml ulei de măsline
- 140 g brânză, rasă
- 40 g parmezan, răzuit fin
- 100 g branză feta, rasă
- sare, piper
- 1 lăgătură de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Vinetele tocate, se pun într-un vas alături de smântână, lapte, ulei de
măsline și ouăle ușor bătute. Se amestecă. Se adaugă brânza și
feta, sare, piper, după gust și pătrunjelul verde tocat. La sfârșit se
încorporează, amestecând ușor, foile de plăcintă zdrențuite. Amestecul
obținut se toarnă într-un vas pentru cuptor uns cu unt și tapetat cu
pesmet.
Deasupra se presară parmezanul răzuit. Tava se pune în cuptorul preâncălzit la 200 grade C.
Când preparatul devine rumen / auriu se scoate din cuptor și, cu
ajutorul unei furculițe, se verifică dacă este copt. Dacă interiorul
este moale se mai pune în cuptor pentru câteva minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.