Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Preparati retete simple si savuroase. In aceasta saptamana, profita de zilele
libere din weekend, gatind
retete pe care le veti adora. Pentru acest weekend iti propunem o reteta
savuroasa de bastonase crocante de dovlecei/zucchini.
Bastonase crocante de dovlecei/zucchini |
Ingrediente:
- 3 dovlecei zucchini medii
- 100g pesmet
- 50g parmezan ras
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala dovleceii/zucchini fara sa ii cureti de coaja, sterge-i bine si taie-i
in bastonase potrivit de groase. Din fiecare dovlecel/zucchini trebuie sa obtii 8
bastonase.
Bate oul intr-o farfurie, adauga sare si piper dupa gust si
amesteca totul cu furculita pana se omogenizeaza. Intr-o farfurie
separata, amesteca pesmetul si parmezanul ras.
Treci bastonasele intai prin ou, apoi tavaleste-le bine prin
amestecul de pesmet si parmezan. Pune-le in tava de cuptor tapetata cu
hartie de copt si coace-le pentru 20 de minute in cuptorul preincalzit
la 180oC sau pana cand se rumenesc. Serveste caldute cu sos de usturoi cu marar. Pentru sosul de usturoi
pisati usturoiul,frecati-l cu sare,1-2 linguri de ulei si putin
otet,apoi amestecati-l cu smantana.
Adaugati la sfarsit marar fin tocat. Dati sosul acoperit la rece pana in momentul servirii.
Adaugati la sfarsit marar fin tocat. Dati sosul acoperit la rece pana in momentul servirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.