Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Rețetă
tradițională ciobănească, cu origini ardelenești. Mâncare sățioasă cu
mămăligă cu brânză în straturi și ou la cuptor. Straturi succesive de
mămăligă.
Mamaliga cu branza la cuptor |
INGREDIENTE:
2 cani faina de malai
2 cnai de apa
2 cani de lapte
sare
150 gr branza de vaci
150 gr telemea de vaci
1 cutie de smantana
cateva felii de slanina afumata
o bucata de carnat afumat
3-4 oua
2 cani faina de malai
2 cnai de apa
2 cani de lapte
sare
150 gr branza de vaci
150 gr telemea de vaci
1 cutie de smantana
cateva felii de slanina afumata
o bucata de carnat afumat
3-4 oua
MOD DE PREPARARE:
1. Pregatim mamaliga: o fac cu apa si lapte cu sare in
cantitati egale. Am pus la fiert si cand a inceput sa dea in clocot
am turnat in ploaie faina de malai , amestecand cu un tel, sa nu faca
colocoase. Se acopera cuc apac si se lasa sa fiarba la foc mic,
amestecand energic din cand in cand. Trebuie sa iasa potrivit de moale.
Stingem si o lasam la odihnit 2 minute.
2. Slanina se taie marunt si lasam si cateva felii mai mari, crestate.
Le punem in tigaie la prajit, apoi adaugam feliile de carnat sa se
rumeneasca putin si ele.
3. Pregatim un vas termorezistent - il ungem cu margarina si punem un
strat de mamaliga, adaugam branza (am amestecat branza de vaca cu
telemeaua sarata), punem din afumatura - lasand putin si pentru
suprafata -, punem apoi smantana cu generozitate si mai presaram cu
branza. Punem al doilea strat de mamaliga si apoi presaram iar cu branza
si facem 3-4 gropi unde spargem cate un ou cu grija 4. Presaram printre
oua afumaturile ramase si dam la cuptor pana ouale se fac, dar sa nu fie
prea tari.
Servim calda .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.