Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Nu am de ce sa va conving, voi lasa reteta sa vorbeasca de la sine si
trecem la capitolul ingrediente cu promisiunea ca este unul dintre cele
mai aerate si delicioase torturi pe care le-am facut vreodata!
Tort cu ananas (fara coacere) |
Ingrediente:
- Pentru crusta:
- 250g biscuiti
- 120g unt topit
Pentru umplutura: - 300g crema de branza
- 5 foi gelatina
- 200ml smantana dulce pentru frisca
- o conserva de ananas
- 3 linguri zeama de lamaie
- 100g zahar
- 2 lingurite amidon
Pentru jeleul de ananas: - o conserva de ananas rondele
- 4 foi gelatina
Mod de preparare:
- Mai intai pregatim forma cu peretii detasabili, o forma de 20cm, pe care o tapetam cu unt si hartie de copt pe fund si ungem marginile cu unt. Punem cele 5 foi de gelatina la inmuiat in 100ml apa rece.
- Dam biscuitii prin blender pana sunt bine maruntiti si ii amestecam cu untul topit.
- Punem biscuitii pe fundul tavii si ii tasam intr-un strat uniform, cu ajutorul unul pahar. Dam la rece pana ne ocupam de umplutura.
- Scurgem ananasul bucati din conserva. Punem bucatile deoparte.
- Amestecam sucul cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie. Punem totul pe foc si fierbem pana compozitia se ingroasa, ca o budinca.
Umplutura:
- Tragem de pe foc, lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu clocoteasca, apoi punem foile de gelatina si amestecam pana sunt topite. Lasam jeleul sa se raceasca la temperatura camerei.
- Adaugam crema de branza peste jeleul de ananas si amestecam bine cu telul pana avem o compozitie cremoasa si branza este complet incorporata.
- Adaugam si frisca batuta si amestecam bine.
- Adaugam si bucatile de ananas si turncam umplutura peste crusta, apoi nivelam foarte bine si dam la rece minim 3-4 ore.
- Asezam feliile intregi de ananas pe tort.
- Pentru jeleul de ananas scurgem conserva de ananas rondele si incalzim sucul de ananas pana da in clocot. Tragem de pe foc si amestecam cele 4 foi de gelatina, pe care le-am tinut la inmuiat in apa rece.
- Amestecam pana gelatina este topita. Lasam jeleul sa se racoreasca putin, apoi il turnam peste tortul decorat cu feliile de anans intregi, indepartand putin marginile astfel incat sa curga putin jeleu si pe margini, pentru un efect marmorat.
- Dam la rece cel putin 4 ore, de preferinta peste noapte, inainte de a-l felia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.