Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Am obtinut niste briose delicioase, consistente, perfecte pentru un
mic dejun satios asa ca va invit sa incercati aceasta reteta de briose
finlandezz.
Briose finlandeze |
Ingrediente:
- 500 gr faina
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 85 gr zahar
- 7 gr drojdie uscata
- 100 gr unt
- un varf de cutit cu sare
- esenta de vanilie
Pentru umplutura:
- 100 gr unt
- 50-75 gr migdale prajite si tocate
- 2 linguri mari nutella
Pentru uns:
- 1 galbenus usor batut
- 1-2 linguri lapte
Mod de preparare:
- Mixam putin oul cu laptele usor caldut, zaharul si esenta de vanilie.
- Adaugam jumatate din cantitatea de faina amestecata cu drojdia uscata si amestecam la inceput cu o lingura de lemn.
- Adaugam si untul foarte moale si amestecam.
- Adaugam si restul fainii ramase si framantam cu mana.
- Obtinem un aluat elastic pe care-l acoperim cu folie alimentara si il lasam sa dospeasca intr-un loc ferit de curenti reci de are pentru 1.30 – 2 ore.
- Dupa ce alautul a dospit, il rasturnam pe planul de lucru usor infainat si il intindem intr-o foaie groasa de cca 0,7-0,8 cm. Ungem foaia, pe toata suprafata, cu cele 100 g de unt la temperatura camerei.
- Peste stratul de unt, intindem umplutura obtinuta prin amestecarea nutellei cu migdalele prajite putin si tocate nu foarte marunt, pe intreaga suprafata a foii.
- Rulam foaia pe lungime si o taiem in mici bucatele.
- Presam fiecare briose cu ajutorul cozii unei linguri de lemn, exact pe centru.
- Punem briosele finlandeze in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam 45 minute la dospit.
- Dupa 45 de minute, le ungem cu un amestec format dintr-un galbenus si 2 linguri de lapte caldut si presaram niste migdale tocate pe deasupra.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15-20 de minute.
Sunt delicioase si foarte parfumate!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.