Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Briose finlandeze

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Am obtinut niste briose delicioase, consistente, perfecte pentru un mic dejun satios asa ca va invit sa incercati aceasta reteta de briose finlandezz.
Briose finlandeze

Briose finlandeze

Ingrediente:

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • 85 gr zahar
  • 7 gr drojdie uscata 
  • 100 gr unt
  • un varf de cutit cu sare
  • esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 100 gr unt
  • 50-75 gr migdale prajite si tocate
  • 2 linguri mari nutella

Pentru uns:

  • 1 galbenus usor batut
  • 1-2 linguri lapte

Mod de preparare:

  • Mixam putin oul cu laptele usor caldut, zaharul si esenta de vanilie.
  • Adaugam jumatate din cantitatea de faina amestecata cu drojdia uscata si amestecam la inceput cu o lingura de lemn.
  • Adaugam si untul foarte moale si amestecam.
  • Adaugam si restul fainii ramase si framantam cu mana.
  • Obtinem un aluat elastic pe care-l acoperim cu folie alimentara si il lasam sa dospeasca intr-un loc ferit de curenti reci de are pentru 1.30 – 2 ore.
  • Dupa ce alautul a dospit, il rasturnam pe planul de lucru usor infainat si il intindem intr-o foaie groasa de cca 0,7-0,8 cm. Ungem foaia, pe toata suprafata, cu cele 100 g de unt la temperatura camerei.
  • Peste stratul de unt, intindem umplutura obtinuta prin amestecarea nutellei cu migdalele prajite putin si tocate nu foarte marunt, pe intreaga suprafata a foii.
  • Rulam foaia pe lungime si o taiem in mici bucatele.
  • Presam fiecare briose cu ajutorul cozii unei linguri de lemn, exact pe centru.
  • Punem briosele finlandeze in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam 45 minute la dospit.
  • Dupa 45 de minute, le ungem cu un amestec format dintr-un galbenus si 2 linguri de lapte caldut si presaram niste migdale tocate pe deasupra.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15-20 de minute.
Sunt delicioase si foarte parfumate!
Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!