Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Reteta spanac simplu, spanac scăzut, reţetă spanac cu lapte, spanac cu orez, spanac cu usturoi pe toate le poţi prepara după cele 11 reţete de mâncare de spanac ce urmează.
Mancaruri cu spanac |
1. Reţetă mâncare spanac simplu |
Ingrediente:
2 kg spanac crud
2 cepe
5-6 linguri de ulei
3 linguri faina
sare
2 litri apa
Mod de preparare:
Indepartam coditele de spanac, iar frunzele le spalam bine in apa rece.
Punem la fiert cca 2 litri apa cu o lingura de sare. Cand
apa clocoteste, punem frunzele de spanac - putin cate putin - pe care le
oparim 1 minut si le scoatem intr-un alt vas, pana oparim intreaga
cantitate de spanac. Cand se raceste putin, il tocam.
Separat, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei , apoi adaugam
spanacul tocat si cateva polonice din zeama in care l-am oparit,
amestecand bine. Lasam sa fiarba la foc mic, timp in care facem rantasul.
amestecam 3 linguri de faina cu o ceasca de apa rece si strecuram
lichidul peste spanacul clocotind, Amestecand sa nu faca cocoloase. Daca
dorim ca sosul sa fie mai gros, repetam operatiunea cu faina. Cand
spanacul e fiert si are consistenta dorita oprim focul si potrivim de
sare.
2. Reţetă mâncare spanac cu orez
2. Reţetă mâncare spanac cu orez |
Ingrediente:
200 grame orez
1bucată ceapă
3-4 căţei usturoi
300 grame spanac
2-3 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei.
Peste ceapa călită se adaugă orezul spălat în apă rece.
Se călesc puţin împreună, apoi se adaugă apă, de trei ori cantitatea de orez. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Când apa aproape a scăzut de tot, se adaugă spanacul şi se mai lasă să
fiarbă cam 5-10 minute. Se condimentează cu sare şi piper.
Se serveşte cald.
3. Reţetă mâncare spanac de post
3. Reţetă mâncare spanac de post |
Ingrediente:
3kg spanac
2 cepe potrivite
1 cutiuta mica de bulion
2 polonice din apa in care l-am oparit
1 lingura faina
delikat
Mod de preparare:
Am spalat frunzulita cu frunzulita ca era plin de nisip si apoi pe rand
l-am oparit in apa fiarta.A stat in apa fiarta cam 3-4 minute.L-am
oparit pe rand ca a fost mult si nu aveam o oala atat de mare pentru
tot.Dupa ce am terminat cu oparitul l-am lasat la scurs si api l-am
tocat marunt.
Am curatat si tocat doua cepe potrivite.Le-am calit in putin ulei de
masline si apoi am adaugat si spanacul.Peste ele am adaugat cam doua
polonice de apa sa aiba si el in ce sa se fiarba.La sfarsit an adaugat
bulionul si am asezonat cu delikat iar in 20 de minute a fost gata. O lingura de faina in putina apa, adauga daca vret mai gros.
4. Reţetă mâncare spanac cu smântână
4. Reţetă mâncare spanac cu smântână |
Ingrediente:
1kg de spanac proaspat
1 ceapa potrivita
5-6 catei de usturoi
40g de unt
120ml de smantana lichida
sare, piper vegeta
Mod de preparare:
Spalam spanacul foarte bine, in mai multe ape si frunza cu frunza.
20g de unt le asezam intr-o tigaita si adaugam ceapa taiata marunt, cand
este transparenta adaugam spanacul si amestecam , lasam pana cand se
scade foarte bine, adaugam 4 catei de usturoi si lasam pe foc pana cand
lichidul scos de spanac este evaporat.
Punem deasupra restul de unt si amestecam bine, saram, piperam, putem adauga putina vegeta.
Varsam deasupra smantana si mai lasam cateva clipe pe foc repede
amestecand. Inainte de a servi tocam marunt usturoiul ramas si il punem
peste spanac.
5. Reţetă mâncare spanac cu carne de porc
5. Reţetă mâncare spanac cu carne de porc |
Ingrediente:
1 kg de spanac proaspat,
1 ceapa,
30 gr faina,
30 ml ulei,
sare,
600 gr carne de porc ,
50 ml ulei pentru prajit.
Mod de preprare:
Spanacul se spala bine. Separat intr-o cratita se pun 2 l apa la fiert,
cand a dat in clocot se adauga spanacul si se lasa cca 5 minute sa
fiarba. Dupa fierbere se pune intr-o sita si se lasa la scurs. Separat
intr-o tigaie se prajeste carnea de porc feliata pe ambele parti. Intr-o
cratita se pune 1,5-2 l apa la fiert, cand a dat in clocot se adauga
spanacul fiert si tocat marunt. Se adauga ceapa tocata si se lasa la
fiert la foc potrivit cca 15 minute. Separat se pune uleiul 30 ml la
incins, se adauga faina si amestecam continuu. Punem acest continut
peste spanac si mai lasam sa fiarba inca 5 minute. Cand este gata se ia
de pe foc, adaugam sare si carnea prajita.
6. Reţete mâncare spanac cu usturoi
6. Reţete mâncare spanac cu usturoi |
Ingrediente:
1 kg spanac
4 oua
4 linguri faina
500 ml lapte
6 catei de usturoi
putin ulei
sare, piper
Preparare
Mod de preparare:
Pentru spanac cu usturoi si ochiuri spanacul se alege, se spala foarte
bine in mai multe ape si se pune la fiert intr-un litru de apa cu putina
sare. Se lasa la fiert cam 10 minute, la foc mic, se strecoara si se
toaca marunt.
Intr-o craticioara se pune putin ulei cu cei 6 catei de usturoi taiati
marunt si se prejesc. Se adauga apoi faina pana se prajeste si ea putin.
Se adauga spanacul tocat, apoi laptele si dregeti gustul cu sare si
piper. Se fierb toate 15 minute
Prajiti ouale ochiuri, cu putina sare si stropindu-le mereu deasupra cu uleiul din tigaie.
7. Reţetă mâncare spanac cu bacon
7. Reţetă mâncare spanac cu bacon |
Ingrediente:
300 grame spanac
200 gr kaiser
cca 150 gr cascaval ras
o nuca de unt
cca 500 ml lapte
200 ml sos gros de rosii-piure
o ceapa mica
un catel usturoi
2 linguri faina
ulei, sare, piper
Mod de preprarare:
Bucata de kaiser se taie fasii de aprox i cm pe latime si se calesc usor
intr-o lingura de ulei impreuna cu ceapa. Cand ceapa s-a facut
transparenta se da tigaia de pe foc , se pune catelul de usturoi , se
mesteca sa mai prinda caldura si se rezerva. Spanacul se innabusa timp
de cateva minute in apa clocotita cu sare, doar cat sa se inmoaie un
pic. Se scoate cu spumiera sau se scurge cu capacul special pt scurs si
se lasa la scurs.
In tava de aragaz se pune piureul/sosul de rosii. Se intinde uniform pe
toata suprafata tavii, peste care se pune spanacul cu grija, sa
acoperiti toata tava. Peste puneti kaiserul prajit impreuna cu ceapa,iar
deasupra cascavalul ras. Intre timp, pregatiti sosul bechamel din nuca
de unt ce o puneti la incins in olcica, puneti si faina cand untul s-a
topit fara se se arda , amestecati, peste care turnati laptele.
Presarati un praf de sare,piper cand incepe sa se ingroase, mestecati
mereu la fund ca sa nu se prinda.
Cand ajunge la consistenta unei smantani mai groase, luati de pe foc,
turnati deasupra compozitiei din tava cu grija, acoperiti toata
suprafata si daca mai aveti , mai presarati putin cascaval ras. Dati la
cuptorul incins cam la 200º cca 20 de minute pana se aureste
deasupra.
Serviti imediat ca fel principal.
8. Reţetă mâncare spanac scăzut
9. Reţetă mâncare spanac cu lapte |
Ingrediente:
spanac fiert cam 1 kg
ulei 50 ml
2 catei de usturoi
2 linguri de faina alba
vegeta,piper
2 linguri de otet
un varf de cutit de boia dulce de ardei
Mod de preparare:
Spanacul se decongeleaza.Intr o cratita se pune uleiul,se adauga faina
alba si se caleste putin.Cateii de usturoi se toaca marunt si se adauga
peste faina.Se mai calesc un pic si se adauga boiaua de ardei apoi
spanacul tocat.Se amesteca si se adauga apa cat sa iasa o compozitie
cremoasa.Se pune vegeta si piper dupa gust,se lasa sa dea cateva clocote
si se mai pune 2 linguri de otet dupa cum va place de acru.
9. Reţetă mâncare spanac cu lapte
9. Reţetă mâncare spanac cu lapte |
Ingrediente:
aprox. 1 kg. spanac
- 5-6 linguri ulei
- 5-6 catei de usturoi
- 3-4 linguri faina
- 800 ml. lapte
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Se alege spanacul, se spala in cateva ape, se pune la fiert in apa cu sare; se lasa sa dea cateva clocote si se strecoara.
Se toaca marunt, cu un tocator.
Se incalzeste uleiul intr-o cratita; se dau cateii de usturoi prin presa
de usturoi si se calesc pentru cateva secunde in uleiul incins, dar
doar atat cat sa-si dezvolte aroma. Nu trebuie sa se maroneasca, pentru
ca vor da un gust neplacut, amar, mancarii.
Se adauga imediat faina si se amesteca totul bine. Faina, insa, trebuie sa se rumeneasca un picut
Se stinge apoi cu lapte rece - nu adaugati toata cantitatea deodata, ci
mai degraba jumatate. Lasati sosul alb sa fiarba pentru cca. 1 minut,
dupa care adaugati spanacul tocat. Amestecati din nou, si adaugati,
putin cate putin din laptele ramas. Va opriti la consistenta dorita
Se sareaza si se lasa pe foc pana ies aburi
La final, daca vreti, puteti adauga o lingurita de zahar si una de otet sau suc de lamaie, dintr-o jumatate de lamaie.
10. Reţetă mâncare spanac cu pui
10. Reţetă mâncare spanac cu pui |
Ingrediente:
800 gr spanac congelat
pulpe inferioare
1 cana de suc de rosii
o ceapa potrivita
o lamaie mica
sare, piper
Mod de preparare:
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit cu o lingura de ulei si pulpele de pui
Dupa ce carnea si-a schimbat un pic culoarea, am adaugat sucul de rosii + 500 ml apa si am lasat sa fiarba bine
Dupa ce a fiert carnea de pui am pus spanacul, 3 felii de lamaie si am lasat sa fiarba la foc
mic cca 30 minute
Am potrivit de sare si piper, am scos feliile de lamaie si gata!
11. Reţetă mâncare spanac cu ciuperci şi usturoi
11. Reţetă mâncare spanac cu ciuperci şi usturoi |
Ingrediente:
1 kg spanac
o cutie ciuperci
un cub maggi de ciuperci
o ceapa
2-3 catei de usturoi
4 linguri ulei
2 linguri faina
2-3 linguri bulion
sare
piper
verdeata
Mod de preparare:
Se fierbe spanacul si se strecoara. Ceapa se taie marunt si se caleste
impreuna cu usturoiul, se adauga ciupercile, sare, piperul si bulionul.
Se desface faina in supa obtinuta prin fierberea cubului maggi de ciuperci si se adauga la ciupercile din tigaie.
Se fierbe 2 minute, apoi se adauga verdeata.
Intr-un vas termorezistent uns se asaza un rand de spanac si unul din compozitia cu ciuperci.
Se repeta pana la terminarea ingredientelor.
Deasupra se presara verdeata tocata si se da la cuptor pana prinde putina coaja.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.