In India se numeste Palak Paneer, o mancare vegetariana foarte foarte iubita.
Spanac cu telemea |
500 gr spanac
300 gr telemea dulce
2 cuisoare
1 bucata scortisoara de 2 cm
1/2 pastaie cardamom
1 ardei iute uscat
2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi
2 catei usturoi
2 linguri bune pasta de ceapa
1 lingurita rasa chimion
1 lingurita cu varf coriandru macinat
1/2 lingurita turmenic
100 ml suc de rosii
3 linguri ulei
sare
300 gr telemea dulce
2 cuisoare
1 bucata scortisoara de 2 cm
1/2 pastaie cardamom
1 ardei iute uscat
2 lingurite pasta de ghimbir si usturoi
2 catei usturoi
2 linguri bune pasta de ceapa
1 lingurita rasa chimion
1 lingurita cu varf coriandru macinat
1/2 lingurita turmenic
100 ml suc de rosii
3 linguri ulei
sare
Mod de preparare:
- Curatam si spalam spanacul. Il punem intr-o oala cu apa care fierbe si lasam sa fiarba timp de 1-2 minute. Il scoatem cu o paleta intr-un blender si lasati si putina apa pe el, nu-l scurgeti prea tare si mixam pana devine pasta.
- Preparam pulberea: punem cuisoarele, scortisoara, bobitele din pastaia de cardamom si ardeiul iute intr-un mojar si pisam pana devin pulbere.
- Incingem uleiul, adaugam pulberea si calim cateva secunde. Adaugam pasta de ghimbir-usturoi si cateii de usturoi striviti si calim 30 secunde.
- Adaugam pasta de ceapa, condimentele: cumin, coriandru, turmenic si suc-ul de rosii. Amestecam totul si lasam la calit timp de 3 minute.
- Adaugam spanacul, 100 ml din apa in care a fiert si sare dupa gust. Fierbem cu capac la foc mediu timp de 30 minute. Verificati daca scade prea repede si mai picurati putina apa daca e necesar.
- Stingem focul si adaugam in mancare telemeaua cuburi. Lasam sa stea 5 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.