Un
pranz traditiona brasovean: bulz, carnati si ciuperci murate. Am folosit o
branza si mamaliguta. Recomand carnati langa bulz, am avut carnaciori din carne de porc. Si nu cele din urma ciuperci murate, o delicatese, o bunatate ce uneste toate aromele din
,pranzul brasovean.
Pranzul brasovean |
- Bulz:
- 1 l apa
- 400 g malai
- 300 g branza de burduf
- 1 lingurita sare
- untura in care prajim carnatii
- 500 g carnati picanti din carne de porc
- ciuperci murate
MOD DE PREPARARE:
Bulz:Punem apa la fiert impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai. Dupa cateva minute, cand apa a inceput sa clocoteasca, se toarna malai putin - doua maini - si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugam restul de malai. Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai, amestecandu-se intr-una. Timp de fierbere: 5 minute in amestec continuu.
Punem intr-o craticioara putina untura de casa in care am prajit carnatii, punem un strat de mamaliga, apoi punem un strat de branza maruntita, urmeaza mamaliga si branza. Punem bulzul pentru 10 minute in cuptor.
Prajim carnatii. Pregatim pe un platou o portie de bulz, carnati prajiti si ciuperci murate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.