Rulada de Pizza, simpla, este perfecta. Este un aperitiv bun, sau un fel principal simplu si gustos chiar daca
este de Post.
Rulada de Pizza |
400g faina
1/2 cub drojdie proaspata
4 linguri ulei de masline
1 lingutita rasa de sare
circa 150 ml apa calduta
1/2 cub drojdie proaspata
4 linguri ulei de masline
1 lingutita rasa de sare
circa 150 ml apa calduta
Umplutura:
200 g naut din conserva
200 g linte rosie din conserva
200 g linte rosie din conserva
Ketchup facut in casa
cascaval vegetal
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
sare,piper dupa gust
oregano proaspat, taiat marunt
cascaval vegetal
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
sare,piper dupa gust
oregano proaspat, taiat marunt
Mod de preparare:
Intr-un vas punem faina. In putina apa calduta dizolvam drojdia.
Punem sarea in faina. Drojdia dizolvata si restul de apa calduta se
adauga treptat pana obtinem un aluat omogen.Adaugam uleiul de masline si framantam pana se incorporeaza in aluat.
Aluatul se acopera cu o folie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se scoate se framanta putin dupa care se intinde.
Intr-un vas punem nautul scurs pe care il zdrobim putin, lintea scursa bine, ardeii grasi taiati marunt. Condimentam cu sare, piper dupa gust si la final adaugam oregano taiat marunt. Se amesteca compozitia.
Aluatul intins se unge cu ketchup, se pune deasupra umplutura si razuim deasupra cascaval vegetal. Se ruleaza pe lungime dupa care se taie rulada in doua. Dupa ce a fost taiata se impletesc cele doua parti se baga capetele sub rulada. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Se pune la copt in cuptorul preincalzit la 190 grade celsius cu ventilatie pentru 30-35 minute. Inaite de a scoate rulada din cuptor se unge cu putina apa in care am dizolvat sare si presaram cu amestec de seminte.
Se taie felii si se serveste cu sos de rosii, ketchup, ulei de masline cu ardei iuti si oregano.
Pofta Buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.