Oricând ai chef
de masă gustoasă, dar ușoară și dietetică, legumele gratinate sunt
alegerea ideală. Îți propunem o rețetă fdelicioasă, dar ușor de făcut.
Legume gratinate la cuptor |
INGREDIENTE:
- 1,5kg cartofi
- 500gr amestec legume congelat de broccolli,conopida si morcovi
- 3fire ceapa verde
- 150gr sunculita taraneasca
- 3oua
- 3linguri smantana
- 100gr cascaval ras
- condimente pentru cartofi
- sare
- piper
- vegeta
- patrunjel tocat
- cateva cubulete de unt
MOD DE PREPARARE:
Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta, cam 10 minute eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute.Scoatem si lasam la scurs.
Legumele le-am pregatit la aburi,tot in oala sub presiune,4minute.Daca le fierbem in apa,le lasam 10minute,din momentul cand incepe apa sa fiarba. Scoatem si lasam la scurs intr-o sita.
Ouale le batem cu sare si piper cu un tel, apoi adaugam smantana si omogenizam bine.
Sunculita taraneasca o taiem bucati mici. Ceapa verde o taiem rondele.
Intr-un vas termorezistent, punem un strat de cartofi,presaram condiment pentru cartofi dupa gust, punem sunculita si ceapa verde, apoi legumelele, mai condimentam dupa gust cu sare si piper. Turnam deasupra ouale batute si presaram cascavalul,apoi patrunjelu tocat. Dam la cuptor in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos compozitia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.