Pilaf cremos cu carne de porc si ardei. Seamana la gust cu pilaful sarbesc. Ca orice pilaf de orez e bun doar cand e gata. Din cauza ca timpul de
preparare e mare, dureaza peste o ora si jumatate.
Pilaf cremos cu carne de porc si ardei |
Ingrediente:
500 gr carne de porc
50 gr carnati cu boia
1 ceapa mare
2 ardei grasi
2 catei de usturoi
1 fir cimbru
1 foaie de dafin
1 l apa
3 lingurite boia dulce
1 lingura cu varf pasta de rosii
2 linguri ulei
sare, piper negru macinat
50 gr carnati cu boia
1 ceapa mare
2 ardei grasi
2 catei de usturoi
1 fir cimbru
1 foaie de dafin
1 l apa
3 lingurite boia dulce
1 lingura cu varf pasta de rosii
2 linguri ulei
sare, piper negru macinat
175 gr orez
50 ml vin rosu sec
1 lingura unt
25 gr branza parmezan
1/4 legatura patrunjel
50 ml vin rosu sec
1 lingura unt
25 gr branza parmezan
1/4 legatura patrunjel
Mod de preparare:
- Intr-o oala se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata pana se inmoaie bine. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se adauga pasta de rosii si se calesc impreuna inca 5 minute, astfel incat pasta sa se caramelizeze un pic.
- Se adauga carnea taiata cuburi de aprox. 2 cm, impreuna cu carnatii taiati rondele si se calesc, amestecand des, pana carnea isi schimba culoarea.
- Se adauga ardeii taiati patratele si se caleste totul impreuna inca 2-3 minute, amestecand des.
- Se trage oala de pe foc si se adauga boiaua. Se amesteca bine si se pune oala iar pe foc.
- Se adauga apa, dafinul, cimbrul si sare si piper dupa gust. Se aduce
la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 45 minute.
* in acest moment puteti intrerupe pregatirea pilafului si il puteti relua doar cand doriti sa-l serviti - Intr-o craticioara se scot 750 ml lichid din oala, cu un polonic, avand grija sa nu luati si solide. In oala va ramane suficient lichid in care carnea sa stea lejer si sa fiarba in continuare. Continuati sa fierbeti carnea cu capac, la foc mic pana e gata orezul.
- Craticioara cu lichidul de pe carne se tine pe foc mic, pentru a avea lichidul fierbinte.
- Intr-o tigaie larga incingeti untul si adaugati orezul. Se prajeste timp de 5 minute, amestecand din cand in cand. Stingeti orezul cu vin si lasati sa se evapore.
- Turnati doua polonice de lichid fierbinte si dati focul la mediu spre mic, doar cat sa bolboroseasca usor orezul.
- Continuati sa puneti lichidul, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost absorbit de orez. Amestecati constant in orez, asta e o conditie sa devina cremos! Operatia va dura cam 20-25 minute, pana terminati tot lichidul. La sfarsit orezul va fi fiert cam 80%, inca putin tare in centru.
- Adaugati peste orez tot continutul oalei cu carne, amestecati usor, dregeti pilaful de sare si lasati sa fiarba la foc mic pana lichidul se absoarbe aproape de tot si orezul e fiert. Nu amestecati in acest timp in orez sa nu-l striviti, doar scuturati din cand in cand tigaia cu miscari fata -spate.
- Adaugati branza rasa si patrunjelul tocat si amestecati usor.
- Pilaful cu carne de porc se serveste imediat. Nu e bun sau aspectuos reincalzit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.