Ceapa caramelizata usor dulceaga, ansoa sarat, chili picant si verdeturile proaspete. Toate acestea peste spaghetele iubite de toata lumea.
Spaghete cu sos de ceapa si ansoa |
Ingrediente:
250 gr spaghetti
2 cepe mari
3 catei usturoi
5 ansoa conservate
15 rasnite chili fulgi
1/4 legaturica patrunjel
4 fruze busuioc
5 linguri ulei masline
sare, piper
2 cepe mari
3 catei usturoi
5 ansoa conservate
15 rasnite chili fulgi
1/4 legaturica patrunjel
4 fruze busuioc
5 linguri ulei masline
sare, piper
Mod de preparare:
- Taiati ceapa felii subtiri. Incingeti intr-o tigaie uleiul si adaugati ceapa. Caliti la foc mediu si amestecand des pana ceapa se inmoaie. Dati apoi focul la minim si lasati ceapa sa se caramelizeze, cca 30 minute, amestecand rar.
- Puneti spaghetti la fiert in multa apa cu sare si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
- Ansoa in ulei le scurgeti bine. Tocati marunt ansoa, aproape ca o pasta.
- Cand ceapa are o culoare maronie-aurie, adaugati usturoiul taiat felii si caliti inca 1 minut. Adaugati apoi chili si ansoa si amestecati pana ansoa se dizolva in ulei, cca 2 minute. Stingeti focul.
- Scurgeti pastele de apa, dar retineti jumatate de cana din apa in care au fiert. Adaugati-le peste sosul de ceapa, adaugati si patrunjelul si busuiocul tocate marunt, cam 3 prize de piper si sare dupa gust. Turnati apa de pe paste si amestecati bine.
- Seviti imediat presarat cu parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.