Preparatul este foarte simplu și mai ales, foarte rapid. Rețeta asta o
puteți păstra atunci când prânzul urmează în jumătate de oră și nu ați
apucat să pregătiți nimic. Acest piept de pui în sos de smântână și
muștar fiind extrem de gustos și chiar elegant, nimeni nu va putea spune
că nu v-ați străduit destul.
Piept de pui în sos de smântână și muștar |
Ingrediente:
- 4 felii de piept de pui
- 1 lingură rasă de făină
- 1 lingură de muștar
- 30 de grame de ceapă fin tocată
- 1 cățel mic de usturoi, fin tocat
- 1 linguriță de ulei
- 30 de grame de unt
- 300 ml. de supă de pui concentrată
- 150 de grame de smântână grasă
- un strop de nucșoară proaspăt răzuită
- sare și piper după gust
- verdeață tocată pentru presărat în final
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui se pregătește ca pentru șnițelul de pui, feliindu-se în felii groase cam de 1,5-2 cm, pe cât posibil cu o grosime uniformă. Nu e nevoie să se bată cu ciocanul. Se condimentează feliile de piept de pui cu nucșoară, cu sare și piper. Se tăvălesc, apoi, feliile se presară făină. Se scutură de făina în exces.2. Într-o tigaie încinsă pe foc mediu se pune uleiul apoi se adaugă untul. Nu recomand să se renunțe la niciunul din cele două tipuri de grăsimi, untul va da un gust bun iar uleiul va ridica temperatura de fumegare a acestuia, ca să nu se ardă. După ce untul se topește, se rumenesc feliile de piept de pui 2-3 minute pe ambele părți, cât să devină ușor aurii și se scot deoparte.
3. Imediat, se adaugă în tigaie ceapa și usturoiul fin tocate. Se presară puțină sare și se reduce focul, călindu-se la temperatura joasă până când ceapa devine translucidă. Se adaugă în tigaie muștarul și se amestecă rapid și imediat se toarnă și supa de pui fierbinte, omogenizând totul bine.
4. Se readuc în tigaie feliile de piept de pui rumenite, se întețește puțin focul și se readuce sosul la fierbere. Se reduce focul din nou la mic, se acoperă tigaia cu capacul și se gătesc feliile de piept de pui sub capac timp de 10-12 minute.
5. Pieptul de pui, care în acest stadiu este deja suficient de gătit, se scoate din tigaie și se păstrează la cald, acoperit. Nu se gătește pieptul de pui mai mult decât este strict necesar, prelungind în mod inutil prepararea termică a acestuia nu vom reuși decât să îl uscăm foarte tare. În loc să ne bucurăm de o bucățică fragedă și suculentă, ne vom lupta cu un piept de pui tare și ațos.
6. Se ridică focul la mediu și se fierbe sosul până se reduce după cât de scăzut îl dorim. În sosul scăzut din tigaie se adaugă smântâna și se omogenizează rapid cu telul. Se dă în clocot sosul. 7. Pentru o textură foarte fină a sosului, recomand ca acesta să se dea prin sită. Imediat după ce dă în clocot cu smântâna se asezonează sosul după gust cu sare și piper. Se readaugă feliile de piept de pui în sosul pasat/prin sită și se înfierbântă bine, întorcându-le în sos pe toate părțile. Preparatul e gata, mai trebuie doar presărat cu verdeață.
Servire:
Presărat cu verdeața preferată, acest piept de pui în sos de smântână și muștar se servește cald. Garnitura preferată pentru acest fel de mâncare este piureul de cartofi.Să vă fie de folos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.