Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Paste umplute cu vita, spanac si branza, in sos cu ciuperci

Retete si gust
Se completeaza perfect combinatia de carne de vita, spanac si branza cu ciupercile din sosul de rosii, iar busuiocul si oregano-ul din umplutura merg de minune cu dafinul din sos.
Paste umplute cu vita, spanac si branza, in sos cu ciuperci
Paste umplute cu vita, spanac si branza, in sos cu ciuperci
Ingrediente:
– paste melc gigant 250 g
– carne tocata de vita 250 g
– spanac congelat 125 g
– branza cedar 100 g
– ceapa 1 buc. medie
– usturoi 6 catei
– oregano uscat 1 lingurita rasa
– busuioc uscat 1 lingurita rasa
– unt 30 g
– faina 10 g
– lapte 150 ml
– ciuperci 250 g
– dafin 2 foi
– rosii 2 buc. medii
– rosii bucati in conserva 400 g
– sare, piper

Mod de preparare: Incingeti 15 g unt intr-o tigaie mare si caliti ceapa feliute si 3 catei de usturoi, trecuti prin presa. Cand ceapa a devenit translucida, puneti carnea tocata. Maruntiti-o cu ajutorul unei linguri de lemn, dati focul mic si acoperiti tigaia. Lasati sa se inabuse unul-doua minute, avand grija sa amestecati din cand in cand. Puneti spanacul congelat si mai lasati pana cand se desface. Presarati faina, omogenizati astfel incat aceasta sa fie perfect inglobata de carne si sosul format. Puneti laptele, amestecand usor, busuiocul si oregano uscate si lasati sa fiarba, la foc mic, pret de 10-12 minute. Adaugati branza cedar, un pic de piper, omogenizati si luati de pe foc.

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti mai multa apa la fiert, intr-o oala, pentru paste. Cand apa clocoteste, puneti un pic de sare si pastele. Fierbeti-le cu 2 minute mai putin decat timpul indicat de producator, dupa care scurgeti-le de apa. Pentru sosul cu ciuperci, intr-o alta tigaie incingeti restul de unt si caliti cei 3 catei de usturoi ramasi, trecuti prin presa. Puneti ciupercile intregi daca sunt mici sau taiate in sferturi daca sunt mai mari. Acoperiti si lasati cateva minute, timp in care va iesi apa din ciuperci. Puneti rosiile proaspete, taiate bucati, rosiile din conserva si dafinul. Omogenizati si lasati sa fiarba, pe foc mic. Daca vi se pare prea “uscat” sosul, adaugati 50-75 ml apa fierbinte. Potriviti sosul de sare si piper. Luati cate un paste melc fiert si umpleti-l cu amestecul de carne, spanac si branza. Asezati pastele melc, umpluti intr-un vas de Jena. Turnati deasupra sosul cu ciuperci. Bagati vasul in cuptorul preincalzit si lasati 35-40 de minute, verificand din cand in cand sa nu fi “disparut” sosul, puteti ca masura de precautie sa acoperiti vasul cu folie pentru in 20 de minute.

Serviti pastele imediat. Ce va ramane, se poate reincalzi la microunde.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!