Mancarea de
dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu
sos de rosii sau cu sos alb. Iata o reteta clasica de dovlecei umpluti.
Dovlecei cu sos de smântana |
- 4 dovlecei
- 400 g carne tocată
- 1-2 cepe
- 50 g orez
- sare
- piper
- 1 legatura pătrunjel
- 1 legatura mărar
- 50 ml ulei de floarea-soarelu
Pentru sos
- 300 ml smântână
- 1 lingurita pastă de roşii
- 1 lingurita boia dulce
Mod De Preparare:
- Se spală dovleceii, se scoate miezul cu o linguriţă mică, ca să nu se rupă, şi se pun să se scurgă, pe un prosop absorbant.
- Separat, se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper, orez, verdeaţă şi ceapă. Compoziţia de carne se frământă câteva minute şi se umplu dovleceii.
- Aceştia se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se stropesc cu puţină apă, se condimentează cu sare, piper boabe şi cimbru şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.