Inainte de a fi preparati, melcii trec prin mai multe etape: sunt
scosi din carcasa, sunt spalati, curatati, fierti, iar de abia apoi
prajiti intr-un aluat de clatite. Oricum, intreaga operatiune care
dureaza cateva ore merita, daca va plac molustele.
Melci prajiti in aluat |
Ingrediente:
- 3 duzini de melci,
- un pahar otet,
- o lingura de sare,
- un pahar cu vin,
- o ceapa,
- un morcov,
- 3 catei de usturoi,
- cimbru,
- dafin,
- sare,
- 10 boabe piper,
- un ou,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de lapte,
- o lingurita de ulei,
- o lingura de arpagic tocat,
- 100 g untura sau ulei.
- un pahar otet,
- o lingura de sare,
- un pahar cu vin,
- o ceapa,
- un morcov,
- 3 catei de usturoi,
- cimbru,
- dafin,
- sare,
- 10 boabe piper,
- un ou,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de lapte,
- o lingurita de ulei,
- o lingura de arpagic tocat,
- 100 g untura sau ulei.
Mod de preparare:
1. Se spala melcii bine in mai multe ape.
2. Daca au capac acesta se desprinde usor cu varful unui cutit ascutit.
3. Se pun intr-un vas incapator si peste ei se toama un pahar de otet si o lingura de sare de bucatarie.
4. Se amesteca usor si se tin astfel doua ore, pentru ca sucurile sa se dizolve.
5. Se scurg si se spala in mai multe ape.
6. Se fierb apoi cu 1/2 litru de apa rece, un pahar de vin, ceapa
si morcovul taiate felii, mirodenii, sare si piper. Cand incep sa
fiarba, se ia spuma de 2 - 3 ori. Se acopera si se lasa sa fiarba in
clocote mici 3 ore.
7. Cu doua ore inainte se face un aluat ca de clatite, din faina, lapte, o lingurita de ulei, un galbenus si sare.
8. Inainte de a se pune la prajit se adauga albusul batut spuma si arpagicul taiat fin.
9. Cu un sfert de ora inainte de a servi, se iau cate 8 - 10
melci odata, se moaie in aluat, se intorc cu o furculita pentru a se
acoperi complet si se introduc in untura incinsa.
10. Se repeta operatiunea de 2 - 3 ori pana se prajesc toti melcii.
11. Trebuie sa se procedeze repede, pentru ca primii melci sa nu stea prea mult la o parte, pana sunt ultimii gata.
Se servesc fierbinti, cu o garnitura de patrunjel putin prajit in untura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.