Mama ne mai facea si noua lapte de pasare,
deobicei atunci cand aveam lapte prea mult si nu stiam ce sa facem cu
el. Mie una imi place foarte mult, mai ales cum se simt acele fire de caramel.
Lapte de pasare |
Ingrediente:
4 oua
1 litru de lapte
4 linguri de zahar pentru galbenusuri
1 lingura de zahar pudra pentru albusuri
sare
1 lingura faina
esenta de vanilie
Mod de preparare:Se separa ouale.
Se pune laptele la fiert dar mai lasati vreo 5 linguri pentru a adauga peste galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Trebuie sa fie spumoase si cremoase, dupa care se adauga lingura de faina si laptele treptat, pana devine o compozitie ca si pentru clatite.
Albusurile se bat spuma tare. La urma se adauga si o lingura de zahar pudra.
Cand laptele fierbe se adauga albusurile cu o lingura si le puneti in oala cu lapte. Se vor umfla. Le lasati un minut apoi le intoarceti pe cealalta parte. Dupa un alt minut, le scoateti cu o spumiera, pe o farfurie intinsa. Continuati pana terminati toata spuma.
Pe urma, turnati din compozitia cu galbenusuri in oala cu lapte si amestecati continuu. Lasati 3, 4 minute sa fiarba.
Turnati crema fierbinte in boluri sau pahare si decorati cu spuma de albusuri. Se poate servi calda, la temperatura camerei sau rece de la frigider. Deasupra puteti face fire de caramel ca si decor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.