Dacă doriți să-i impresionați pe cei
dragi cu un desert original și rafinat de ciocolată, atunci pregătiți
numaidecât acest desert. "Lapte de pasăre” este deosebit
de gustos, delicat, aerat și se topește în gură. Se prepară foarte ușor.
Lapte de pasare cu ciocolata |
INGREDIENTE:
- 650 ml lapte
- 3 oua
- 7 linguri de zahar
- 4 lingurite faina
- 1 fiola esenta de vanilie
- 3 pliculete zahar vanilat
- 1 lingurita cu varf de cacao
- 200 ml frisca lichida
- 4 piscoturi
- nesquik pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam 3 linguri de zahar si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul.
Intr-o craticioara punem laptele la fiert .
In momentul cand a inceput sa fiarba formam galuste mici cu ajutorul unei lingurite si le fierbem cca 1 minut pe fiecare parte.
Scoatem galustele intr-o strecuratoare si intre timp pregatim crema.
Frecam galbenusurile cu restul de zahar adaugam faina si laptele fierbinte strecurat in prealabil.
Punem crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa apoi adaugam zaharul vanilat.
Punem in fiecare cupa/pahar 5-6 galuste si piscotul.
Oprim 2 linguri de crema in care punem cacaua diluata in putina apa.
Adaugam peste galuste un strat generos de crema de vanilie si cca 2 lingurite de crema de ciocolata.
Decoram cu frisca si le pudram cu nesquik/cacao.
Le bagam la frigider pentru minim 2-3 ore apoi le servim cu mare pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.