Desert Lapte de pasare
- un desert clasic, nu tocmai rapida de pregatit, care ne aduce amite de gustul
copilariei! Invata si tu sa pregatesti reteta de desert Lapte de pasare!
Desert “Lapte de pasăre” |
Ingrediente de ciocolată:
– 5 linguri de cacao
– 2 pahare de lapte
– 5 linguri de zahăr
– 20 g de gelatină
Ingrediente de albuș:
– 5 albușuri de ou
– 5-6 linguri de zahăr pudră
– 20 g de gelatină
– suc de lămâie după gust
Mod de preparare:
1. Sufleul de ciocolată. Înmuiați foile de gelatină în apă rece timp de 10-15 minute.
2. Între timp fierbeți cacao: amestecați laptele, cacao și zahărul și aduceți la punctul de fierbere.
3. Luați cacao de pe foc și adăugați câte o foaie de gelatină, amestecând cu un tel. După ce gelatina s-a dizolvat, turnați cacao în formă și dați la frigider timp de aproximativ o oră.
4. Sufleul de albuș. Înmuiați foile de gelatină în apă rece timp de 10-15 minute.
5. Bateți albușurile cu mixerul până se va forma o spumă densă, Adăugați lent zahărul pudră și sucul de lămâie.
6. Topiți gelatina în 2-3 linguri de apă la foc mic - nu fierbeți.
7. Turnați atent gelatina călduță în masa de albușuri și amestecați încet cu mixerul.
8. Puneți rapid compoziția pe sufleul întărit de ciocolată.
9. Dați sufleul la frigider pentru 1-2 ore.
10. Nu vă grăbiți să pregătiți sufleul de albuș, așteptați până va fi gata cel de ciocolată.
11. Sufleul va ieși ușor din formă, dacă veți ține forma câteva secunde în apă caldă.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.