Friptura de vită reprezintă un meniu cu
totul deosebit. Frăgezimea și savoarea cărnii depind direct proporţional
de priceperea bucătarului. Tocmai de aceea ne-am gândit să îţi arătăm
cum poți obţine cea mai delicioasă friptură de vită.
Friptură de vită |
Ingrediente:
câteva linguri de ulei de măsline, crenguţe de cimbru proaspăt, câțiva
căței de usturoi,
piper negru proaspăt măcinat, cam 2 linguri de unt proaspăt, 2 bucăţi
de câte 250-300 de grame de vită de bună calitate și una-două linguriţe
de sare grunjoasă.
Mod de preparare:
Spală bucăţile de carne, tamponează-le
ușor cu un şervet de hârtie și condimentează-le cu sare grunjoasă pe
ambele feţe. Pune apoi ulei în tigaie și lasă-l puțin să se încingă,
după care poți adăuga carnea de vită.
Aşază apoi carnea de vită în
tigaie. Lasă carnea puțin pe o parte,
după care întoarce-o.
Ca să îi dai un
parfum și un gust deosebit, adaugă în tigaie câțiva căței de usturoi pe
care, doar să îi zdrobești. Întoarce
apoi friptura din minut în minut, asta ca să nu riști
să o arzi. După aceasta adaugă în tigaie crenguţe de cimbru proaspăt
care să îi confere o savoare aparte. Dacă uleiul din tigaie a scăzut, mai adaugă puțin și continuă gătitul.
Pentru
un gust nemaipomenit, adaugă unt proaspăt tăiat în cubuleţe. Lasă apoi ca acesta să se topească și stropeşte friptura de vită cu
sos. Procedând astfel te asiguri că vita împrumută din savoarea tuturor
ingredientelor, în plus untul o frăgezeşte. Prinde apoi cu un cleşte un
cățel de usturoi din tigaie și unge discret fiecare bucată de carne.
Când
friptura de vită este gata, ia ușor fiecare bucată și scurge-o de
excesul de grăsime. După aceasta taie carnea de vită în bucăți, pe
lăţime. Cu ce poți servi friptura de vită? Cu un piure de legume, cu
puțin sos din tigaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.