Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptură de vită

Retete si gust
Friptura de vită reprezintă un meniu cu totul deosebit. Frăgezimea și savoarea cărnii depind direct proporţional de priceperea bucătarului. Tocmai de aceea ne-am gândit să îţi arătăm cum poți obţine cea mai delicioasă friptură de vită.
Friptură de vită
Friptură de vită
Ingrediente: câteva linguri de ulei de măsline, crenguţe de cimbru proaspăt, câțiva căței de usturoi, piper negru proaspăt măcinat, cam 2 linguri de unt proaspăt, 2 bucăţi de câte 250-300 de grame de vită de bună calitate și una-două linguriţe de sare grunjoasă.

Mod de preparare:

Spală bucăţile de carne, tamponează-le ușor cu un şervet de hârtie și condimentează-le cu sare grunjoasă pe ambele feţe. Pune apoi ulei în tigaie și lasă-l puțin să se încingă, după care poți adăuga carnea de vită.
Aşază apoi carnea de vită în tigaie. Lasă carnea puțin pe o parte, după care întoarce-o.
Ca să îi dai un parfum și un gust deosebit, adaugă în tigaie câțiva căței de usturoi pe care, doar să îi zdrobești. Întoarce apoi friptura din minut în minut, asta ca să nu riști să o arzi. După aceasta adaugă în tigaie crenguţe de cimbru proaspăt care să îi confere o savoare aparte. Dacă uleiul din tigaie a scăzut, mai adaugă puțin și continuă gătitul.
Pentru un gust nemaipomenit, adaugă unt proaspăt tăiat în cubuleţe. Lasă apoi ca acesta să se topească și stropeşte friptura de vită cu sos. Procedând astfel te asiguri că vita împrumută din savoarea tuturor ingredientelor, în plus untul o frăgezeşte. Prinde apoi cu un cleşte un cățel de usturoi din tigaie și unge discret fiecare bucată de carne.
Când friptura de vită este gata, ia ușor fiecare bucată și scurge-o de excesul de grăsime. După aceasta taie carnea de vită în bucăți, pe lăţime. Cu ce poți servi friptura de vită? Cu un piure de legume, cu puțin sos din tigaie.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!