Unul dintre cele mai gustoase mic-dejunuri este cel cu cereale si fulgi de ciocolata. Combinatia o poti folosi si intr-o prajitura de ciocolata cu cereale. Gratie compozitiei sale, desertul este ideala si poate fi servit pentru gustarea cu ceai, cafea, lapte sau suc. Prajitura cu ciocolata si cereale este gustoasa si usor de preparat.
Prajitura cu ciocolata si cereale |
Ingrediente:
- 200 grame fulgi de ovaz
- 170 grame unt
- 400 grame ciocolata
- 300 ml apa fierbinte
- 50 grame cacao
- 150 grame zahar
- 300 grame zahar brun
- 2 oua
- 10 ml esenta de vanilie
- 200 grame faina
- 5 grame praf de copt
- sare
- 100 grame nuci
- 200 grame nuca de cocos
- 50 grame smantana.
Mod de ppreparare:
Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz cu 100 grame unt si 200 grame
ciocolata. Adauga apa fierbinte si cacaoa. Adauga 150 grame de zahar si
200 grame zahar brun si amesteca. Lasa sa se raceasca 10 minute.Adauga ouale si vanilia si amesteca bine. Incorporeaza faina, praful de copt si sarea. Amesteca si apoi toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptorul incins pentru 30 de minute.
Pentru glazura , amesteca untul cu nucile, zaharul, zaharul brun, smantana, nuca de cocos si vanilie. Cand prajitura este gata, scoate din cuptor si toarna glazura. Da la cuptor pentru 5 minute. Scoate prajitura si presara deasupra restul de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.