Prajitura de ciocolata cu miere
este un desert dulce, potrivit pentru indragostiti si pentru copii,
atata timp cat este consumat moderat. Preparatul nu este complicat si se
face destul de repede. Prajitura
cu miere si ciocolata este ideala pentru cinele romantice in doi. Se
prepara repede si are un gust foarte bun. Pentru a intregi atmosfera
romantica, poti coace aceasta prajitura intr-o tava in forma de
inimioare. Prajitura poate fi servita cu frisca si fructe de padure.
Prajitura cu miere si ciocolata |
Ingrediente:
- 100 de grame ciocolata
- 100 ml apa
- 50 grame unt
- 100 grame zahar
- 2 oua
- 125 grame faina
- bicarbonat de sodiu
- 100 ml iaurt
- 100 grame miere
- 5 ml extract de vanilie
- 50 grame fulgi de ciocolata pentru decor
- petale de trandafiri din zahar pentru decor
Pentru glazura:
- 250 grame ciocolata
- 30 grame unt.
Mod de preparare:
Incalzeste ciocolata cu apa intr-o cratita. Amesteca continuu pana cand
ciocolata se topeste complet. Intr-un bol amesteca faina cu
bicarbonatul de sodiu. In alt bol amesteca iaurtul cu mierea si vanilia.
Amesteca bine pana ingredientele sunt bine incorporate.
Cu ajutorul unui mixer, amesteca untul cu zaharul, pana obtii o pasta cremoasa. Adauga pe rand si ouale. Adauga apoi pe rand amestecul de faina si amestecul cu iaurt si miere. Amesteca totul bine pana obtii o pasta omogena.
Incorporeaza apoi si amestecul cu ciocolata.
Toarna intreaga compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor timp de 40 - 50 de minute. Cand este gata, scoate prajitura si lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
Pentru glazura, amesteca ciocolata cu untul intr-o cratita. Lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste si obtii o crema fina. Toarna apoi aceasta crema peste prajitura racita complet. Acopera integral prajitura cu crema.
Deasupra prajiturii presara fulgii de ciocolata si petalele de trandafiri.
Cu ajutorul unui mixer, amesteca untul cu zaharul, pana obtii o pasta cremoasa. Adauga pe rand si ouale. Adauga apoi pe rand amestecul de faina si amestecul cu iaurt si miere. Amesteca totul bine pana obtii o pasta omogena.
Incorporeaza apoi si amestecul cu ciocolata.
Toarna intreaga compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor timp de 40 - 50 de minute. Cand este gata, scoate prajitura si lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
Pentru glazura, amesteca ciocolata cu untul intr-o cratita. Lasa pe foc pana cand ciocolata se topeste si obtii o crema fina. Toarna apoi aceasta crema peste prajitura racita complet. Acopera integral prajitura cu crema.
Deasupra prajiturii presara fulgii de ciocolata si petalele de trandafiri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.