Cine poate refuza o porţie de ciocănele de pui crocante cu usturoi,
la cuptor? Ciocanelele acestea crocante merg de minune langa o portie de cartofi prajiti si un sos de iaurt si usturoi. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi.
Ciocănele de pui crocante cu usturoi la cuptor |
Ingrediente:
900 g ciocănele de pui
4 linguri ulei
4 linguri unt
3 linguri usturoi pisat
2-3 linguri pătrunjel tocat
50 g parmezan ras
sare
Mod de preparare:Preîncălzeşti cuptorul la 218 °C. Aşezi bucăţile de carne într-o tavă şi le dai la cuptor, 20-25 de minute, apoi le întorci pe partea cealaltă şi le laşi încă în jur de 20 de minute, până se rumenesc.
Într-o tigaie, amesteci uleiul şi untul, aştepţi ca cel din urmă să se topească în totalitate, apoi adaugi usturoiul, pe care îl sotezi, la foc mediu, 3 minute. Torni amestecul într-un bol. Combini cu pătrunjelul şi sare, după gust. Treci ciocănelele de pui prin această compoziţie, până sunt acoperite în totalitate, apoi le aşezi pe o farfurie. Presari parmezanul. Serveşti cu extra pătrunjel, o portie de cartofi prajiti si un sos de iaurt si usturoi, dacă vrei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.