Cea mai simplă reţetă de mâncare de ciuperci se află la noi în
familie de generaţii. Este pe cât de simplu, pe atât de aromat. Poate fi
mâncată ca atare, dar, desigur, poate fi servită şi ca garnitură lângă o mamaliga. Cea mai simplă reţetă de mâncare de ciuperci este acel gen de
reţetă care nu se învecheşte niciodată.
Mâncare de ciuperci |
Ingrediente:
500 g ciuperci tăiate
2 linguri ulei
1 morcov, răzuit
1/2 ceapă, tocată
3 linguri făină
2 căni supă de legume
1/2 cană smântână
sare
piper
busuioc
2 linguri ulei
1 morcov, răzuit
1/2 ceapă, tocată
3 linguri făină
2 căni supă de legume
1/2 cană smântână
sare
piper
busuioc
Mod de preparare:
Dotezi ciupercile în ulei la flacără medie, timp de 10 minute.Adaugi morcovul ras şi ceapa tocată.
Sotezi ciupercile cu morcovii şi ceapa timp de 10 minute.
Între timp, prepari sosul. Într-o tigaie, rumeneşti uşor făina la flacără medie.
Adaugi supa de legume şi amesteci încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe.
Pui sosul peste ciuperci.
Adaugi smântâna şi amesteci.
Mai laşi sosul pe foc un minut şi opreşti focul. Potriveşte de sare şi piper.
Garniseşti cu busuioc! Serviti garnitură lângă o mamaliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.