Una dintre cele mai bune variante rapide de cină – perfectă după o zi de lucru, "Piept de pui cu vin". Va propun in cele ce urmeaza o reteta delicioasa, sanatoasa si usor de pregatit. Adica, perfecta pentru o cina tarzie.
Piept de pui cu vin |
Ingrediente:
- 2 bucăți dezosate de piept de pui
- 70 g făină
- până la 100 ml ulei
- 250 g ciuperci feliate
- 2 linguri de unt
- 120 ml vin rosu
- 70 ml supă de pui
- 70 ml vin alb sec
- sare și piper după gust
- 2 linguri smântână, pătrunjel pentru decorat
Mod de preparare:
Taie fiecare piept de pui transversal pe jumătate și bate-le ușor ca pentru șnițele. Asezonează fiecare bucată, pe ambele părți, cu sare și piper și dă prin făină.
Încinge puțin ulei în tigaie și când sfârâie ușor pune bucățile de pui. Lasă-le la prăjit 3-4 minute pe fiecare parte, până când prind o culoare ușor aurie. Când le scoți asigură-te că scoți din ele surplusul de ulei,cu ajuotrul unui șervețel de hârtie. Lasă-le deoparte acoperite.
Redu intensitatea focului la mediu spre mic, adaugă în tigaie untul și ciupercile. sotează ciupercile 4-5 minute, asezonându-le cu sare și piper după gust.
Adaugă treptat vinul roșu, vinul alb, smântâna, supa de pui, amestecând rar timp de 3 minute, pentru a-i permite sosului să scadă și să se îngroașe ușor.
Toarnă ciupercile și sosul peste pui, presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra și servește. Merg foarte bine cu un piure simplu de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.