Nu exista zi de Vinerea fara fasole cu ciolan afumat! Iar daca
tot il prepari, citeste cum trebuie sa il faci incat sa iti iasa
delicios si fara sa suporti consecinte neplacute a doua zi.
Fasole cu ciolan afumat |
Mod de preparare:
1. Alege fasolea, spal-o si las-o in apa de seara, pentru a doua zi. A
doua zi da fasolea la fiert in suficienta apa si putina sare, iar dupa
ce clocoteste bine schimba-i apa cu alta apa fiarta.In acest scop, ajuta sa tii o alta cratita cu apa fiarta alaturi pe aragaz. Repeta procedeul de inca 2 ori, pentru a face fasolea cat mai putin indigesta.
2. Dupa ce schimbi ultima oara apa, adauga ciolanul si lasa cratita la foc mic, cu capacul pus, pentru 2 ore.
3. Cu 30 de minute inainte de final, scoate ciolanul din cratita si adauga peste fasole morvocul dat pe razatoare, ceapa tocata cat mai marunt, foile de dafin si condimentele.
4. Lasa fasolea sa fiarba in continuare, iar cu 5 minute inainte de a inchide focul adauga rosiile cuburi, bulionul si mararul tocat marunt. Intoarce in cratita carnea desprinsa de pe ciolan, taiata cubulete potrivite.
Poti lasa si ciolanul taiat bucati mari, in functie de preferinte.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.