O prajitura cu
multe straturi si muulte arome imbinate perfect de o crema fiina.
Aceasta reteta e una dintre multele minuni, una dintre cele mai bune dulciuri.
Prajitura cu nuca si cocos in foi de napolitane |
Blat de nuca:
- 6 albusuri
- 9 lg zahar
- 150 gr nuca macinata
- 4 lg faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 foaie napolitane
Blat de cocos:
- 6 albusuri
- 9 lg zahar
- 150 gr nuca de cocos
- 4 lg faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lgt esenta de migdale
- 1 foaie napolitane
Crema:
- 12 galbenusuri
- 12 lg zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 1 lgt esenta de vanilie
- 300 gr unt
+ ciocolata rasa pentru ornat
MOD DE PREPARARE
Folositi o tava mare de 30cm x 40cm cu hartie de copt.
Blaturile:
Pentru fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava peste foaia napolitane. Dam tava la cuptor la 180C pana cand blatul e rumenit pe deasupra si nu mai lipeste.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se deschid la culoare si cresc in volum, apoi se pun pe baie de aburi pana crema devine fina si se mai leaga putin. Dupa ce o luam de pe foc punem zaharul vanilinat si esenta, apoi o lasam la racit. Intre timp, mixam untul sa devina cremos. Cand crema a ajuns la temperatura untului turnam cate o lingura de crema in unt pana se omogenizeaza.
Asamblare:
Punem 2/3 din crema intre foi, apoi restul pe deasupra. Foile se aseaza cu foaia de napolitana lipita de crema ca sa se inmoaie. Ornam cu ciocolata rasa.
Blaturile:
Pentru fiecare blat, batem bine albusurile cu zaharul, punem eventualele esente, apoi inglobam amestecul de faina, nuca si praf de copt si turnam compozitia in tava peste foaia napolitane. Dam tava la cuptor la 180C pana cand blatul e rumenit pe deasupra si nu mai lipeste.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se deschid la culoare si cresc in volum, apoi se pun pe baie de aburi pana crema devine fina si se mai leaga putin. Dupa ce o luam de pe foc punem zaharul vanilinat si esenta, apoi o lasam la racit. Intre timp, mixam untul sa devina cremos. Cand crema a ajuns la temperatura untului turnam cate o lingura de crema in unt pana se omogenizeaza.
Asamblare:
Punem 2/3 din crema intre foi, apoi restul pe deasupra. Foile se aseaza cu foaia de napolitana lipita de crema ca sa se inmoaie. Ornam cu ciocolata rasa.
Se taie cel mai bine a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.