Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

ZACUSCA CU MORCOV SI MAR

Retete si gust
Anul asta am facut 3 feluri de zacusca. Pe langa cea clasica, zacusca de peste si am facut si zacusca de ciuperci cu fasole si acum aceasta zacusca cu morcov si mar, care are un gust foarte special, usor acrisor, E buna rau!
mar
ZACUSCA CU MORCOV SI MAR

Ingrediente:                                                                                                                                    – 6 vinete mari                                                                                                                                            – 6 ardei kapia mari
– 6 gogosari mari
– 6 mere verzi
– 3 morcovi mari
– ¼ dintr-o telina mare
– 4-5 cepe
– 750 ml bulion
– 1 litru ulei
– cateva foi de dafin
– sare grunjoasa, pentru muraturi, dupa gust                                                                                      Mod de preprare:                                                                                                   
Mai intai coacem vinetele in cuptor sau pe gratar, la fel procedam si cu ardeii kapia si gogosarii, cu gogosarii e musai in cuptor, apoi le curatam pe toate de coaja si samburi in cazul ardeilor si gogosarilor. Cat timp ele se coc, dam pe razatoarea mica morcovii si telina si taiem ceapa marunt.
Calim ceapa in 500ml de ulei. Cand ceapa e translucida, punem morovii si telina si le calim impreuna pana sunt moi. Dam apoi vinetele, gogosarii si ardeii prin masina de tocat si dam morcovii pe razatoare.
Mutam legumele intr-o oala mare. Peste ele punem ceapa, morcovii si telina, apoi merele, curatate si amestecam totul bine. Punem oala la fiert la foc mic si o data ce incepe sa fiarba, amestecam des ca sa nu se lipeasca zacusca de fundul oalei. Dupa cca o ora de fiert punem si bulionul si restul de ulei. Lasam sa fiarba in continuare, cca o ora pana zacusca scade si se ridica putin ulei la suprafata. Sterilizam borcanele in cuptor si turnam zacusca fierbinte in borcane, pana unde incepe filetul. Sigilam borcanele si le punem la dunst in patura.
Sa va fie de bine!
                   
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!