Anul asta am facut 3 feluri de zacusca. Pe langa cea clasica, zacusca de peste si am facut si zacusca de ciuperci cu fasole si acum aceasta zacusca cu morcov si mar, care are un gust foarte
special, usor acrisor, E buna rau!
ZACUSCA CU MORCOV SI MAR |
– 6 gogosari mari
– 6 mere verzi
– 3 morcovi mari
– ¼ dintr-o telina mare
– 4-5 cepe
– 750 ml bulion
– 1 litru ulei
– cateva foi de dafin
– sare grunjoasa, pentru muraturi, dupa gust Mod de preprare:
– 6 mere verzi
– 3 morcovi mari
– ¼ dintr-o telina mare
– 4-5 cepe
– 750 ml bulion
– 1 litru ulei
– cateva foi de dafin
– sare grunjoasa, pentru muraturi, dupa gust Mod de preprare:
Mai intai coacem vinetele in cuptor sau pe gratar, la fel procedam si
cu ardeii kapia si gogosarii, cu gogosarii e musai in cuptor, apoi le
curatam pe toate de coaja si samburi in cazul ardeilor si gogosarilor.
Cat timp ele se coc, dam pe razatoarea mica morcovii si telina si taiem
ceapa marunt.
Calim ceapa in 500ml de ulei. Cand ceapa e translucida, punem morovii
si telina si le calim impreuna pana sunt moi. Dam apoi vinetele,
gogosarii si ardeii prin masina de tocat si dam morcovii pe razatoare.
Mutam legumele intr-o oala mare. Peste
ele punem ceapa, morcovii si telina, apoi merele, curatate si amestecam totul
bine. Punem oala la fiert la foc mic si o data ce incepe sa fiarba,
amestecam des ca sa nu se lipeasca zacusca de fundul oalei. Dupa cca o
ora de fiert punem si bulionul si restul de ulei. Lasam sa fiarba in
continuare, cca o ora pana zacusca scade si se ridica putin ulei la
suprafata. Sterilizam borcanele in cuptor si turnam zacusca fierbinte in
borcane, pana unde incepe filetul. Sigilam borcanele si le punem la
dunst in patura.
Sa va fie de bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.