Zacuscă de pește – trebuie respecți pașii de mai jos o să ai o zacuscă de pește. Care o să dispară cam repede din cămara cu bunătăți de gustoasă ce e! Sfatul meu: fă multă, nu vei regreta!
ZACUSCA DE PESTE |
Ingrediente
- 2 kg de pește
- 1 kg ceapă
- 2 kg de ardei roșii
- 1/2 kg morcovi
- 2 kg roșii
- 1/2 L ulei
- 1/2 lingură zahăr
- 1/4 lingură sare
- 200-250 ml oțet
- 1-3 căței de usturoi
- boabe de piper și foi de dafin - după gust
Mod De Preparare
MENȚIUNI SPECIALE:
- Peștele să fie fără cap și coadă.
Mărunțește peștele, fie cu ajutorul unei mașini de tocat.
Între timp, coace și curăță ardeii. Decojește și toacă roșiile.
Toacă ceapa, dă morcovul pe răzătoarea mare. Pune ceapa și morcovul la călit în ulei încins. Când s-au înmuiat cât de cât, adaugă și ardeii copți tăiați fâșii. Spre final, adaugă roșiile tocate. Asezonează cu sare și zahăr.
Toarnă apă peste, amestecă și semi-acoperă vasul cu ceva. Lasă legumele la înăbușit la foc mediu spre mic, până se leagă sosul. Adaugă peștele, oțetul, foile de dafin, usturoiul.
Scoate foile de dafin și lasă la răcit. Pune în borcane și sterilizează-le la bain-marie timp de o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.