Un tort fabulos, cu un gust deosebit, un tort care va marca cumpana dintre ani. Va doresc multe bucurii, cu pace in suflet si cu multe impliniri.
TORT DE FRUCTE DE PADURE |
Ingrediente:
pentru blat:
9 oua
9 linguri zahar
9 linguri apa
12 linguri faina
6 linguri cacao
1 lingurita praf copt
pentru sirop:
300 ml apa
100 gr zahar
50 ml sirop mure
pentru sosul:
300 gr coacaze rosii
150 gr zahar
50 ml apa
pentru crema de fructe:
400 gr ciocolata alba
200 ml smantana
50 ml sirop de mure
50 ml sirop de zmeura
pentru glazura de ciocolata:
200 gr ciocolata amaruie
200 ml smantana
30 ml sirop zmeura
pentru conurile:
200 gr ciocolata amaruie
100 ml smantana dulce
50 gr unt
100 gr fulgi de migale
esente de rom, portocale, etc
pentru decor:
crengute de rozmarin
2 linguri nuca cocos Mod de preparare:
Mixam albusurile pana devin ferme.
Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.
Punem apa si mixam pana la omogenizare.
Adaugam faina, praful de copt si cacao si amestecam pana sunt incorporate complet.
Turnam compozitia in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la 200 grade in primele 10 minute apoi il mai lasam 20 minute la 180 grade. Il lasam sa se raceasca.
Taiem blatul in 3.
Punem coacazele cu zaharul si apa intr-un vas si le lasam pe foc amestecand din cand in cand pana obtinem un sos nu foarte gros. Dam deoparte sa se raceasca. Pregatim si siropul astfel: caramelizam zaharul si apoi adaugam apa, cu atentie sa nu ne ranim. Lasam sa fiarba pana se dizolva total caramelul si apoi dam deoparte si adaugam siropul de mure. Lasam sa se racoreasca.
Asezam primul blat pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam apoi adaugam un strat subtire de sos de coacaze.
Din ciocolata alba si smantana lichida, preparam un ganache de ciocolata. Adaugam siropul de mure si siropul de zmeura si omogenizam. Daca siropul vostru e subtire fie puneti mai putin, fie il inlocuiti cu fructe de padure pasate.
Intindem un strat de crema peste sosul de coacaze apoi continuam cu blat, sirop, sos de coacaze, crema si la final blat si sirop.
Dam la frigider caeva ore, apoi desfacem cu atentie inelul in jurul sau.
Preparam apoi glazura. Punem smantana pentru frisca si ciocolata rupta bucatele intr-un vas la foc mic si amestecam continuu pana cand ajunge la punctul de fierbere.
Amestecam pana la omogenizare si o lasam sa se racoreasca usor.
Imbracam tortul cu glazura apoi il am la rece pana se intareste glazura. Asezam apoi conurile in ciocolata.
Asezam crengutele de rozmarin si presara nuca de cocos.
Taiem felii cu un cutit foarte bine ascutit.
Mixam albusurile pana devin ferme.
Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.
Punem apa si mixam pana la omogenizare.
Adaugam faina, praful de copt si cacao si amestecam pana sunt incorporate complet.
Turnam compozitia in forma de tort cu margini detasabile tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la 200 grade in primele 10 minute apoi il mai lasam 20 minute la 180 grade. Il lasam sa se raceasca.
Taiem blatul in 3.
Punem coacazele cu zaharul si apa intr-un vas si le lasam pe foc amestecand din cand in cand pana obtinem un sos nu foarte gros. Dam deoparte sa se raceasca. Pregatim si siropul astfel: caramelizam zaharul si apoi adaugam apa, cu atentie sa nu ne ranim. Lasam sa fiarba pana se dizolva total caramelul si apoi dam deoparte si adaugam siropul de mure. Lasam sa se racoreasca.
Asezam primul blat pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam apoi adaugam un strat subtire de sos de coacaze.
Din ciocolata alba si smantana lichida, preparam un ganache de ciocolata. Adaugam siropul de mure si siropul de zmeura si omogenizam. Daca siropul vostru e subtire fie puneti mai putin, fie il inlocuiti cu fructe de padure pasate.
Intindem un strat de crema peste sosul de coacaze apoi continuam cu blat, sirop, sos de coacaze, crema si la final blat si sirop.
Dam la frigider caeva ore, apoi desfacem cu atentie inelul in jurul sau.
Preparam apoi glazura. Punem smantana pentru frisca si ciocolata rupta bucatele intr-un vas la foc mic si amestecam continuu pana cand ajunge la punctul de fierbere.
Amestecam pana la omogenizare si o lasam sa se racoreasca usor.
Imbracam tortul cu glazura apoi il am la rece pana se intareste glazura. Asezam apoi conurile in ciocolata.
Asezam crengutele de rozmarin si presara nuca de cocos.
Taiem felii cu un cutit foarte bine ascutit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.