Peste o saptamana este una dintre cele mai importante sărbători de peste an, ziua mea de nastere. Vreau sa fac in fiecare zi, pana la ziua mea, cate un tort. Astazi e, "TORT-UL DIPLOMAT".
TORT DIPLOMAT |
1 compot piersici
400 gr piscoturi
8 oua
200 gr zahar
400 ml smantana dulce
30 gr gelatina granule
30 gr gelatina granule
esenta de portocale
cocos si rozmarin pt decor
Mod de preparare:
Mixam ouale cu zaharul
pana compozitia devine cremoasa si isi dubleaza volumul. Punem
compozitia de oua intr-un vas pe foc la bain-marie si amestecam continuu pana cand compozitia incepe sa
se ingroase usor. In acest moment aveti foarte mare grija, daca il
lasati pe foc mai mult decat trebuie se poate taia crema. Lasam
deoparte sa se raceasca.
Cat se raceste crema punem siropul
din compot intr-un vas si insiropam piscoturile. Nu le
lasati foarte mult in sirop doar cat le treceti rapid pe toate partile.
Asezam piscoturile insiropate in forma de tort cu margini detasabile astfel incat sa acoperim fundul si lateralele.
Mixam smantana pt frisca pana
incepe sa devina ferma si adaugam peste ea crema de oua racita.
amestecam pana la incorporare. Nu adaugati sub nici o forma crema de oua
calda.
Preparam gelatina conform
indicatiilor de pe ambalaj si amestecam energic astfel incat gelatina sa
fie repartizata uniform in toata compozitia. Adaugam piersicile din
compot taiate cuburi si amestecam.
Turnam jumatate din crema apoi asezam din nou un strat de piscoturi insiropate.
Turnam si restul de crema si nivelam.
Presaram deasupra cocos si decoram cu piersici si rozmarin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.