Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT CU VISINE

Retete si gust
Unul dintre cele mai delicioase si simplu de facut torturi este tort cu visine, care are un blat de cacao, umplutura de visine cu frisca si este decorat simplu, dar cu efect. Este si unul dintre torturile mele preferate, asa ca nu pot decat sa vi-l recomand cu drag.
TORT
TORT CU VISINE

Ingrediente

Pentru blat
175 gr faina
25 g cacao
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
150 gr zahar
1 praf de copt
un praf de sare
Pentru tort
500 ml frisca
1 baton de vanilie
10 cirese confiate
1 borcan mare de compot de visine
200 g ciocolata

Mod de preparare

Blatul
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata
Tortul
Batem frisca cu bobitele de vanilie, daca nu e indulcita mai adaugam zahar pudra dupa gust. O impartim in trei cantitati egale. Scoatem samburii din visine.
Taiem blatul de doua ori, cu un cutit de paine, la inceput taiem doar marginile in timp ce rotim blatul si apoi taiem mai adanc pana ajungem si la mijloc.
Asezam o felie in forma in care am copt blatul, astfel ne va fi mai usor sa asamblam. Cu o pensula sau lingurita, punem compot de visine si insiropam dupa gustul fiecaruia. Aplicam un rand de frisca si punem visine, mai adaugam o felie de blat, insiropam, adaugam frisca si punem iar visine.
La ultima felie, o insiropam pe partea care vine pe dedesupt. Lasam la frigider cateva ore.
Scoatem de la frigider si ornam cu frisca, de jur imprejur facem decorul cu posh-ul si punem cate o cireasa confiata.
Ornam cu ciocolata rasa.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!