Puiul la cuptor este una dintre retetele cel mai simplu de facut. Tot
ce trebuie sa faci este sa-l pregatesti, sa asezi totul in tava si sa
dai tava la cuptor.
PUI INTREG LA CUPTOR |
un pui intreg
3 catei de usturoi
un pachet de unt
1 lamaie
1 legatura rozmarin proaspat
1 legatura cimbru proaspet
sare, piper
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 220 grade Celsius. Spalati puiul, stergeti-l cu servetele si desprindeti cu grija piele cu degetele, avand grija sa nu se rupa. Sarati si piperati. Untul se amesteca cu ierburile tocate si usturoiul pisat. Jumatate din cantitatea de unt se introduce pe sub piele, cu cealalta jumatate ungeti tot puiul. Fierbeti lamaia in apa 5 minute. Taiati lamaia in 2-3 bucati si introduceti-o in pui, impreuna cu crengutele de rozmarin. Asezati puiul intr-o tava si dati-l la cuptor pentru circa 1 ora si 15 minute. Din cand in cand verificati puiul si stropiti-l cu zeama ce se formeaza. La jumatatea timpului intoarceti-l pe partea cealalta, iar cu 10 minute inainte de a fi gata rotiti-l la loc si cresteti temperatura pentru a forma crusta.
Se poate pune piului pe un pat de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.