Tort Valentine's day |
(pentru un tort cu diametrul de 20 cm)
Pentru blat:
8 oua
300 g zahar
150 g unt topit
250 g faina
70 g cacao
150 g alune de padure tocate fin
1 lingurita rasa praf de copt
Crema Nutella:
250 g mascarpone
250 g Nutella
100 g unt
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
50 g frrisca
50 g alune de padure tocate fin
Pentru sirop:
150 ml apa
2 linguri varfuite zahar
1 lingurita rom
Pentru decor:
100 gr de alune tocate mare
12 bomboane Ferrero Rocher
PREPARARE:Amestecam faina cu praful de copt, cacao si alunele macinate fin. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam untul topit si racit, apoi faina cu alune si cacao. Dupa ce omogenizam compozitia o turnam in 2 tavi cu diametrul de 20 cm si coacem blaturile pana trec testul cu scobitoarea (25-35 minute). Incepem sa pregatim crema amestecand pentru inceput Nutella cu mascarpone.
Adaugam pe rand untul, ciocolata topita si frisca si amestecand bine dupa fiecare ingredient in parte. La final adaugam alunele tocate foarte fin. Lasam crema la rece pana se racesc blaturile.
Taiem fiecare blat in jumatate, avand grija sa le nivelam in prealabil.
Insiropam putin fiecare blat in parte, apoi asamblam tortul avand grija sa pastram putina crema si pentru decorul final.
Pentru decor folosim alune de padure prajite in prealabil 3 minute in cuptor, apoi tocate mai mare si bomboane Ferrero Rocher.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.