Frigarui de pui |
(pentru 20-24 portii)
600 g piept de pui
2 catei mari usturoi pisati
1/2 lingurita fulgi de ardei iute (sau mai mult, in functie de cat de picanta ne place mancarea)
1 lingurita coriandru
6 g sare
3 g zahar
40 g amidon
1 ou mare
1 lingura sos de soia
100 g lemongrass
PREPARARE:Tocam carnea de pui si o amestecam cu usturoi, coriandru, sare, zahar, amidon si soia, iar la final incorporam oul.
Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, impartim in cantitati egale si modelam carnea in jurul unui bat de lemon grass curatat de partea intarita. Ne umezim mainile cand prelucram carnea pe frigaruie. Putem sa taiem betele de lemongrass in jumatate si sa folosim ambele bucati.
Punem la rece frigaruile pentru 2 ore (le acoperim cu o folie de aluminiu in acest timp), apoi le rumenim uniform, pe toate partile, pe gratarul incins.
Mancam frigaruile de pui pe lemongrass cu orez, optional cu sosuri de soia sau dulce-acriso..
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.