Banuti de cartofi
4 cartofi medii (cat mai rotunzi)
3-4 felii subtiri de bacon
cateva linguri sos de rosii cu busuioc (poate fi cumparat)
50 gr branza care se topeste usor (cascaval sau mozzarella)
parmezan aromat
2 linguri ulei
sare, piper negru
3-4 felii subtiri de bacon
cateva linguri sos de rosii cu busuioc (poate fi cumparat)
50 gr branza care se topeste usor (cascaval sau mozzarella)
parmezan aromat
2 linguri ulei
sare, piper negru
Preparare
Banuti de cartofi
- Se spala bine cartofii cu un burete aspru sub jet de apa. Se taie rondele groase de 1/2 cm.
- Se aseaza rondelele in tava cuptorului pe care s-a pus hartie de copt. Lasati putin spatiu intre rondele. Presarati cu sare, piper negru si apoi ungeti fiecare felie cu putin ulei.
- Coaceti la 200C timp de 15-20 minute, pana rondelele sunt complet facute. La jumatatea timpului de copt intoarceti rondelele.
- Intr-o tigaie fara adaos de grasime se prajesc feliile de bacon pe ambele parti pana se rumenesc placut. Se taie cubulete.
Cascavalul se da pe razatoarea mica. - Scoateti tava din cuptor si ungeti fiecare cartof cu aprox. 1/2 lingurita de sos de rosii. Daca doriti sa iasa picanti, puteti adauga si putin ardei iute macinat in ulei sau fulgi de chili. Asezati in centru o movilita de branza razuita. Presarati deasupra bucatele de bacon. Presarati cu parmezan aromat si piper negru.
- Dati tava la cuptor, de data asta setat pe grill (caldura sa vina de sus; la 220C) timp de cateva minute, doar pana branza e topita.
- Sunt mai buni imediat, dar sunt ok si daca se racoresc sau se pot reincalzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.