Prajitura "Regina Maria"
|
Prajitura "Regina Maria" |
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 30 min
- Gătire:
- 30 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
- Calorii:
- 1441 Kcal (1 porție)
- ProPoints:
- 40 (1 porție)
- SmartPoints:
- 62 (1 porție)
Ingrediente
Pentru blat:
- 7 oua
- 10 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g nuci
- unt pentru uns tava
- un praf de sare
Pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar pudra
- 200 g unt
- esenta de vanilie
Preparare
Etapa 1
Blatul: Ouale se separa .Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si
zaharul pus pe rand.Cand sunt spuma tare se pun 3 galbenusuri si se
amesteca usor apoi cacaua ,faina si praful de copt.
Etapa 2
O tava dreptunghiulara se unge cu unt si se pun nucile taiate peste
care punem compozitia de mai sus.Se da la cuptor la foc potrivit pana se
desprinde usor de margini.Cand e rece se rastoarna pe o tava iar partea
cu nucile ramane deasupra.
Etapa 3
Crema: Galbenusurile ramase de la blat impreuna cu zaharul pudra se
freaca spuma cu o lingura de lemn apoi se pun la fiert pe baie de abur.
Dupa ce a fiert se lasa la racit si se incorporeaza in ea untul
spumat.Se intinde crema peste blat si se pudreaza cu cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.