Plăcintă cu iaurt
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 40 min
- Gata în:
- 55 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
1 pachet foi plăcintă,
1 linguriță esență vanilie,
8 ouă,
250 g zahăr,
900 g iaurt,
100 g stafide,
200 ml ulei,
unt pentru uns tava,
zahăr pudră.
Preparare
Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider.
Batem bine cele 8 ouă cu zahărul, apoi adăugăm iaurtul și esența de vanilie.
Se amestecă bine până se omogenizează compoziția.
Foile de plăcintă se împart în trei.
Într-o tavă unsă bine cu unt aranjăm o treime din foi unse toate cu ulei.
Turnăm o treime din compoziția de iaurt și presărăm 33 g stafide.
Acoperim cu alt strat de foi (unse toate cu ulei) și continuăm la fel până la epuizarea foilor și a compoziției de iaurt.
Se dă la cupltor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.
O să se umfle un pic în timpul coacerii, dar v-a reveni la normal după ce se scoate din cuptor.
Se taie după ce se răcește și se presară zahăr pudră.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.