Prajitura alba ca zapada
|
Prajitura alba ca zapada
|
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 45 min
- Gătire:
- 30 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
- Calorii:
- 1282 Kcal (1 porție)
- ProPoints:
- 35 (1 porție)
- SmartPoints:
- 56 (1 porție)
Ingrediente
- 10 linguri lapte
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 1 lingurita amoniac stins in otet
- faina cat cuprinde
- 2 oua
- sare
Crema:
- 200 g unt
- 6 linguri rase zahar
- 1 litru lapte
- 8 linguri rase faina
- zeama si coaja de la o lamaie
Preparare
Etapa 1
Se dizolva zaharul in lapte , apoi se adauga ouale ,sarea ,uleiul,
amoniacul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un alut
potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi,Foile se coc pe
dosul tavi presarate cu faina.
Etapa 2
Desfaceti faina in 10 linguri de lapte rece, adaugati zaharul. Restul
de lapte il puneti la fiert impreuna cu coaja de lamaie. Cand laptele da
in fiert (sa aveti dat focul foarte mic)adaugati toata compozitia de
lapte rece cu faina, amestecand continuu pana ce incepe din nou sa
fiarba.
Etapa 3
O lasati sa fiarba
pana ce compozitia se dezlipeste usor de vas.Lasati compozitia la racit,
amestecand din cand in cand.A tunci cand se racoreste, puneti untul
(lasat de seara in bucatarie) putin cate putin, amestecand energic .
Etapa 4
La urma se adaugasi zeama de lamaie, esenta de vanilie, rom dupa
preferinta.Se asambleaza prajitura astfel: foaie crema foaie crema
foaie.Puneti tava la rece pana a doua zi cand o taiati si o pudrati cu
zahar pudra sau nuca de cocos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.