Inghetata de caise cu mascarpone.
|
Inghetata cu mascarpone |
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 5 ore
- Gata în:
- 5 h, 15 m
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
Ingrediente
* 500 gr caise coapte
* 200 gr zahar
* 100 ml lapte
* 2 oua
* 2 plicuri zahar vanilat sa 1 esenta vanilie
* 400 gr mascarpone
Preparare
PREPARARE:
1.Intr-o cratita amestecam zaharul cu ouale si laptele.Se pun apoi la
bain-marie,pana cand se ingroasa crema.Stingem focul si adaugam esenta
de vanilie sau zaharul vanilat,apoi lasam compozitia sa se raceasca.
2.Intre timp se curata fructele de coaja si se scot samburii.Le mixam sau le pasam pana cand obtinem un piure.
3.In crema racita incorporam treptat mascarponele si piureul de caise,amestecand cu telul.
4.Introducem amestecul pentru 4-5 ore la congelator,intr-un vas de plastic (eu l-am pus in forma de chec din silicon).
Servim inghetata fie in cupe, fie in cornete decorata cu diverse topinguri sau frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.