Ecler cu crema de vanilie si frisca
|
Ecler cu crema de vanilie si frisca
|
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 6 porții
- Preparare:
- 1 oră
- Gătire:
- 30 min
- Gata în:
- 1 h, 30 m
- Dificultate:
- Ușor
Ingrediente
Pentru 6 portii( sau 4 mai sanatoase)
Aluat
-250 ml apa,
-100 g unt,
-o lingurita zahar,
-un praf de sare,
-125 g faina,
-patru
oua de marime medie,
Crema de vanilie
-3 galbenusuri,
-120 g zahar,
-o lingura amidon,
-75 ml lapte,
-50 g unt,
-2 plicuri zahar vanilat,
-2 linguri esenta de vanilie,
Frisca
-200ml frisca lichida,
-2 linguri de zahar pudra,
Preparare
Se
pune apa la fiert intr-un vas cu sarea, zaharul si untul. Cand a dat in
clocot se stinge focul, se adauga toata faina si se amesteca energic cu
un tel. Se lasa sa se racoreasca putin(sa fie calduta) si se adauga
ouale, unul cate unul. Nu se adauga urmatorul pana ce nu s-a incorporat
foarte bine cel dinainte. Pe hartie de copt sau tava unsa se spriteaza
bastonase cu lungimea de 5-6 cm si inaltimea de cca 1,5 cm. Se coc la
foc iute 10 min si inca 15 min la foc redus pana ce cojile sunt bine
rumenite. Din ultimele lingurite de aluat, cu forma cea mai subtire a
spritului se toarna bastonase arcuite care vor deveni gaturile
lebedelor. Deoarece sunt subtiri si se coc repede trebuiesc puse separat
in tava.
Pentru crema se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul
vanilat pana ce acesta se topeste, se incorporeaza amidonul, se dilueaza
cu cei 75 ml lapte fierbinte si se fierbe pe baie de abur pana se
ingroasa.
Revenim la cojile care s-au racit intre timp si le
pregatim astfel: taiem fiecare coaja pe jumatate asa incat sa obtinem un
capacel care la randul sau il vom taia in doua jumatati care vor deveni
aripile lebedelor.
Apoi trecem la montat. Punem un strat de crema,
un strat de frisca cu ajutorul spritului, asezam aripile si gaturile si
totul este gata. Nemaiavand timp de alte decoruri am pudrat putin cu
zahar aripile lebedelor.
Reteta este cea clasica dar efectul este dublu datorita prezentarii finale.Spor la treaba
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.