Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Pastrav la cuptor cu vin si ierburi aromate

Retete si gust
Pastrav la cuptor cu vin
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
20 min
Gata în:
50 min
Dificultate: Foarte ușor   

Ingrediente

- 1 pastrav
- 1 cana de vin alb (250 ml)
- 1 legatura de rozmarin, cimbru si salvie
- cateva rosii mici (mi se par mult mai gustoase)
- sare, piper, ulei de masline
- cateva felii de lamaie

Preparare

Etapa 1

Cuptorul se incinge la 230 grade Celsius (450 Fahrenheit). Pestele se curata de solzi, se spala, se sterge si se sareaza si pipereaza (inclusiv inauntru). Inauntrul pestelui se pun ierburile si felii de rosii, se aseaza in tava unsa cu ulei, se mai pune ulei deasupra.

Etapa 2

In tava se pun restul de felii de rosii si vinul. Feliile de lamaie se aseaza pe peste, si se baga la cuptor 30-40 de minute, pana cand se rumeneste. Intre timp se mai stropeste cu zeama din tava.

Etapa 3

Servit cu brocoli aburit.Auzit pe cativa: "mie nu-mi place brocoli". "Dar ai mancat vreodata?" Raspunsul: "Nu". Cum stii daca nu iti place ceva daca nu ai incercat niciodata.Prima data cand mancat brocoli s-a parut ca are gust de iarba.

Etapa 4

Cu timpul a inceput sa imi placa. Conteaza foarte mult cum este gatit, nu trebuie fiert prea mult, trebuie sa fie putin crocant.Brocoli se curata si se taie bucati, nu aruncati cotoarele, sunt foarte bune, chiar mai dulci decat floretii.

Etapa 5

Cum nu oala de aburi, pun intr-o craticioara cu capac putina apa, cat sa acopere fundul, si cand incepe sa fiarba, adaug brocoli si pun capacul, chiar daca apa nu il acopera. Se lasa putin, cam 5 minute, eu il incerc cu furculita, cand furculita intra usor in el, dar este putina rezistenta.

Etapa 6

Se scurge apa, se aseaza pe farfurile, un praf de sare si piper, si ingredientul secret: unt topit, cam o lingura, presarat deasupra.
                                                              
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!