Ingrediente
- 1 pastrav
- 1 cana de vin alb (250 ml)
- 1 legatura de rozmarin, cimbru si salvie
- cateva rosii mici (mi se par mult mai gustoase)
- sare, piper, ulei de masline
- cateva felii de lamaie
Preparare
Etapa 1
Cuptorul se incinge la 230 grade Celsius (450 Fahrenheit). Pestele se
curata de solzi, se spala, se sterge si se sareaza si pipereaza
(inclusiv inauntru). Inauntrul pestelui se pun ierburile si felii de
rosii, se aseaza in tava unsa cu ulei, se mai pune ulei deasupra.
Etapa 2
In tava se pun restul de felii de rosii si vinul. Feliile de lamaie se
aseaza pe peste, si se baga la cuptor 30-40 de minute, pana cand se
rumeneste. Intre timp se mai stropeste cu zeama din tava.
Etapa 3
Servit cu brocoli aburit.Auzit pe cativa: "mie nu-mi place brocoli".
"Dar ai mancat vreodata?" Raspunsul: "Nu". Cum stii daca nu iti place
ceva daca nu ai incercat niciodata.Prima data cand mancat brocoli s-a
parut ca are gust de iarba.
Etapa 4
Cu timpul a inceput sa imi placa. Conteaza foarte mult cum este gatit,
nu trebuie fiert prea mult, trebuie sa fie putin crocant.Brocoli se
curata si se taie bucati, nu aruncati cotoarele, sunt foarte bune, chiar
mai dulci decat floretii.
Etapa 5
Cum nu oala de aburi, pun intr-o craticioara cu capac putina apa, cat sa
acopere fundul, si cand incepe sa fiarba, adaug brocoli si pun capacul,
chiar daca apa nu il acopera. Se lasa putin, cam 5 minute, eu il incerc
cu furculita, cand furculita intra usor in el, dar este putina
rezistenta.
Etapa 6
Se scurge apa,
se aseaza pe farfurile, un praf de sare si piper, si ingredientul
secret: unt topit, cam o lingura, presarat deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.