Piftie de craciun
|
Piftie de craciun
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 40 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 1 ciolan si 4 picioare de porc
- 2 capatana de ustur
- 10 boabe de piper negru, macinate
- 2 foi de dafin
- sare mare si boia dulce
Preparare
Etapa 1
Nu stiu cum sunt altii dar mie piftia imi place sa fie cu gust de
usturoi ca lumea si clara sa vezi prin ea, fara grasime in exces sau
oase sau bucati de usturoi.Sa
va arat varianta mea, caci desi e o mancare traditionala exista multe
variatiuni pe tema.Sunt din Arad , la noi in
casa asa se face.
Etapa 2
Se pune la
fiert ( cu 4 l de apa ) ciolanul, picioarele si se indeparteaza spuma din cand in cand pana nu mai
e.Apoi se adauga o lingura de sare mare, boabele de piper intregi si
usturoiul. Se lasa la fiert pana ce carnea cade de pe
os. Se
pregateste citeva vase de sticla si se pune usor carnea intai apoi se
strecoara zeama si se adauga si ea Si apoi se presare boiaua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.